Tenis

ITF planira novim fondom pomagati igrače na nižim razinama

Matej Kačan • utorak, 19.05.2020.
ITF planira novim fondom pomagati igrače na nižim razinama
Foto: Pixsell

Međunarodna teniska federacija (ITF) je objavila kako radi na novim mjerama koje uključuju i fond koji bi pomogao slabije rangiranim tenisačima da prežive prekid natjecanja zbog koronavirusa...

Slabije rangirani tenisači i tenisačice koji inače žive od nagradnih fondova na turnirima tjedan za tjedan dobit će novi paket pomoći od Međunarodne teniske federacije (ITF). Odluka je to ITF-a koji radi na novom fondu u sklopu mjera uslijed pauze.

Teniska sezona je zaustavljena u ožujku, a ostat će na pauzi barem do lipnja. Ono što najviše otežava povratak tenisa su stroge zabrane putovanja i ulaska u zemlju koje imaju mnoge države koje su inače domaćini turnira.

ranije u svibnju su ITF, ATP, WTA i odbori Grand Slamova skupili preko šest milijuna dolara za oko 800 niže rangiranih igrača koji preživljavaju samo iz nagradnih fondove turnira, a sad im je taj izvor prihoda oduzet. ITF inače ima svoj Tour koji služi kao prijelazno razdoblje između juniorskog i seniorskog tenisa te omogućuje većem broju profesionalaca da zaradi za život ako nisu konkurentni na ATP ili WTA turnirima.

Nove mjere ITF-a će uključiti igrače rangirane od 501. do 700. mjesta na listama koji nisu dobili novac iz ostalih programa, a detalji će biti objavljeni nakon sastanka odbora 2. lipnja.

"Radimo sve što je u našoj moći kako bi osigurali da talentirani igrači koji se penju po ITF-ovom putu dobiju podršku koja i treba za nastavak razvijanja u ovim nesigurnim vremenima", kazao je predsjednik ITF-a u priopćenju.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!