Ostali sportovi

Profesionalni sportaši će smjeti ući u SAD

Matej Kačan • subota, 23.05.2020.
Profesionalni sportaši će smjeti ući u SAD

U pokušaju da se omogući nastavak profesionalnih sportskih liga u SAD, država će za sportaše koji igraju u američkim klubovima učiniti iznimku po pitanju zabrane ulaska u tu zemlju...

Američka vlada čini sve napore u pokušaju da se pokrene tamošnje gospodarstvo, a predsjednik Donald Trump je odlučan u naumu da dio toga budu i profesionalne sportske lige. Zato se određeni ustupci moraju učiniti pa će se stranim sportašima koji nastupaju u tim ligama omogućiti ulazak u SAD.

"Amerikancima treba sport u ovim okolnostima. Vrijeme je za ponovno pokretanje ekonomije i vrijeme je da se naši profesionalni sportovi vrate", stoji u priopćenju Ministarstva domovinske sigurnosti kojim je i objavljena iznimka.

Naime, SAD su zabranile ulazak stranih državljana iz Kine, Irana i Europe kod traje pandemija koronavirusa, ali se iznimka morala učiniti za mnoge lige koje imaju međunarodni štih, ponajviše NBA koja uskoro treba krenuti s treninzima.

Osim igračima, ulazak će se dozvoliti i članovima osoblja u sportskim klubovima, ali i obiteljima uključenih u sportski život. Sport je u SAD u blokadi od ožujka te gubi milijarde dolara, a američka je vlada krenula u oštar program pokretanja gospodarstva nakon što je više milijuna Amerikanaca izgubilo poslove zbog pandemije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!