Kup, Polufinale, 30.05.2020, 20:15 h, Gradski stadion u Koprivnici
Suci: Ivan Bebek, Goran Pataki, Vedran Đurak
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Bruno Goda 6'
1:3(1:0) Lokomotiva
Enis Cokaj 68'
Marko Tolić 79'
Myrto Uzuni 90'+5'
Lokomotiva

Lokomotivini aduti s klupe kreirali preokret u Koprivnici za prolaz u finale Kupa

Branimir Korać • subota, 30.05.2020.
Lokomotivini aduti s klupe kreirali preokret u Koprivnici za prolaz u finale Kupa
Foto: Pixsell

Prvi finalist Kupa Hrvatske je Lokomotiva. Odličnim drugim poluvremenom i jednako takvim potezima s klupe Gorana Tomića, Lokomotiva je napravila preokret i pobjedom 3:1 otišla u finale...

Skoro tri mjeseca čekali smo na službenu utakmicu u hrvatskom nogometu. Čast da otvore nastavak sezone polufinalom Kupa dobili su Slaven Belupo i Lokomotiva. Slaven je u Koprivnici bio domaćin uz hendikep igranja bez navijača i bio mu je to prvi domaći nastup u Kupu nakon četiri godine. Lokomotiva je, pak, zadnja odigrala službenu utakmicu u hrvatskom nogometu i bila je evo i prva koja ju je odigrala u nastavku sezone.

Domaćin je ušao u susret puno razigranije i rastrčanije te je vrlo brzo došao do pogotka. Već u šestoj minuti Goda je odnio loptu i vukao ju je sve do nekih 25 metara, zastao je i pogledao gdje su mu suigrači, a onda se iznenada odlučio na udarac i to napravio sjajno. Pospremio je loptu pod gredu za vodstvo domaćina.

Lokomotiva nije bila na radnoj temperaturi i malo je nedostajalo da Slaven Belupo dođe i do drugog pogotka. Ovaj put Bogojević je ubacio s desne strane prema rubu kaznenog prostora gdje do lopte dolazi Glavčić, ostao je posve sam i neometan, ali pucao je loše i preko gola.

Jedina prilika Lokosa u prvom dijelu je u biti bila pogreška domaćina. Božo Mikulić loše je vraćao loptu prema Filipoviću, Tuci je krenuo presjeći to dodavanje i nedostajao mu je koji milimetar da progura loptu pokraj vratara domaćina.

U završnici prvog dijela još je zaprijetio Karlo Lulić s ruba kaznenog prostora, jako lijepo se izborio za prostor, nije čak niti loše pucao, ali lopta je otišla malo pokraj vratnice.

U drugom dijelu potpuno drugačija slika. Lokomotiva je nakon vrlo lošeg prvog poluvremena zaigrala dosta hrabrije i odlučnije te je stjerala Slaven na njegovu polovicu. Posebno dobro izgledala je od 65. minute kada su ušli Tolić, Jakić i Sammir.

Upravo Sammir dvije minute nakon ulaska u igru krasno pronalazi u 16 metara neometanog Cokaja, on čak nije tako dobro pucao, ali Filipović nije dobro reagirao i lopta ulazi u mrežu.

Slaven Belupo je pao, Lokosi su bili sve goropadniji i nizali su prilike dok domaćini više nisu mogli uopće ozbiljnije zaprijetiti.

U 79. minuti preokret. Raspoloženi Sammir još jednom je odlično vidio kretanje suigrača, ubacio Toliću loptu u 16 metara, on iskosa dolazi pred Filipovića, prebacuje ga i zabija za 2:1.

Pokušali su domaćini do kraja susreta doći barem do poravnanja, a blizu toga bili su u drugoj minuti sudačke nadoknade kada su odradili dobar napad, ali s vrlo lošom završnicom Mikulića.

Nakon toga Lokomotiva zadaje posljednji udarac, još jedan brz napad, lopta na desnu stranu do Kastratija koji pronalazi na drugoj strani Uzunija, a on zabija za konačnih 3:1 i prolazak Lokomotive u finale Kupa.

FOTO: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!