Automoto

F1 objavila službeni kalendar za prvih osam utrka

Matej Kačan • utorak, 02.06.2020.
F1 objavila službeni kalendar za prvih osam utrka
Foto: Hasan Bratic

Početak nove sezone Formule 1 u Austriji dobio je svoje službene datume i potvrdu u novom, prilagođenom kalendaru za osam prvih utrka koji je Formula 1 objavila u utorak...

Nakon više tjedana nagađanja, dogovora i najava početak nove sezone Formule 1 postao je i služben. Prva utrka u kalendaru bit će VN Austrije kojom će nova sezona započeti u vikendu od 3. do 5. srpnja.

F1 je objavila službeni kalendar i detalje za prvih osam utrka sezone, a nakon otvaranja će se odmah idući vikend voziti još jedna utrka u Austriji. Bez pauze slijedi Mađarska u Hungaroringu, a onda će karavana pauzirati jedan vikend prije dvije utrke u Silverstoneu.

Nakon Silverstonea se ide u Barcelonu gdje se zatvara drugi ciklus od tri utrke bez pauze, a nakon dva tjedna odmora će se utrkivati u Belgiji i talijanskoj Monzi. F1 će zbog razvoja situacije s koronavirusom kalendar nadopunjavati, a očekuje se da će sezona završiti u prosincu nakon 15-18 utrka.

Trenutno se očekuje da će se sve utrke voziti iza zatvorenih vrata, ali će se gledatelji vratiti čim to bude moguće i sigurno. Tako se već govori o pokušajima da se navijači vrate u Brazilu gdje bi se trebalo voziti u studenom ili prosincu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!