Košarka

Održan sastanak, NBA potvrdila povratak s 22 momčadi

Matej Kačan • četvrtak, 04.06.2020.
Održan sastanak, NBA potvrdila povratak s 22 momčadi

Na konferencijskom pozivu vlasnika NBA momčadi i ostatka Odbora potvrđen je plan po kojem se elitna košarka vraća u Orlandu krajem srpnja s 22 momčadi...

Ljubitelji vrhunske NBA košarke mogu se napokon početi radovati jer je i službeno: NBA liga se vraća 31. srpnja! Potvrđeno je to na konferencijskom pozivu Odbora lige na kojem su sudjelovali vlasnici momčadi i predstavnici lige, prevođeni Adamom Silverom.

Prihvaćena je lokacija Disney Worlda u Orlandu te format od 22 ekipe. NBA insajderi govore da je rezultat glasovanja bio 29-1, a jedina ekipa koja je glasala protiv su bili Portland Trail Blazersi.

U 22 ekipe upada 16 momčadi koje su u trenutku prekida držale mjesta u doigravanju te momčadi koje su do šest pobjeda udaljene od doigravanja, a od tih šest samo jedna dolazi s Istoka - Washington Wizardsi. Ostalih pet zapadnih su Blazersi, Pelicansi, Sunsu, Kingsi i Spursi.

22 momčadi će igrati osam susreta regularne sezone svaka prije doigravanja uz moguće razigravanje za posljednja mjesta u doigravanju. Nakon toga slijedi tipičan play-off na četiri dobivene utakmice.

Posljednji datum na koji bi sezona mogla završiti je 12. listopada kad može biti odigrana sedma utakmica finala. Igrači će se u Orlandu testirati svakog dana, a pozitivna osoba bi morala u karantenu uz nastavljanje natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBAKoronavirus
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!