Košarka

Dio NBA igrača ima sumnje oko povratka lige u Orlandu

Matej Kačan • četvrtak, 11.06.2020.
Dio NBA igrača ima sumnje oko povratka lige u Orlandu

Dio NBA igrača je održao međusobnu video konferenciju na kojoj je izražena sumnja i nesigurnost oko dogovora lige i Sindikata igrača o nastavku igranja u Orlandu i protokolu...

Iako bi NBA liga trebala ponovno krenuti 31. srpnja, dio NBA igrača nije baš siguran u sva pravila i dogovorene protokole. Onaj dio koji sumnja u sigurnost svega je, prema ESPN-u, održao svoj konferencijski video poziv na koje se raspravljalo o nizu pitanja.

Na pozivu je sudjelovalo 40-50 igrača, ali nije dogovoren ni odaslan nikakav formalni upit od ikakve grupe igrača koji bi htjeli izbjeći povratak 22 ekipe u Orlando. Većina igrača koji nisu oduševljeni idejom povratka dolazi iz ekipa koje nisu favoriti za naslov te takvi ne žele riskirati zdravlje uzalud.

Postoji velika bojazan oko privikavanja igrača na uvjete u kojima se nikad nisu nalazili i utjecaj toga na motivaciju i natjecateljski naboj kod ekipa. Vrlo glasan oko toga je jednom prilikom bio i Damian Lillard čiji su Blazersi u lovu na osmo mjesto, a koji je kazao da neće nastavljati sezonu ako se njegovoj ekipi ne pruži dovoljno utakmica za realnu šansu za osmo mjesto.

Igrači navode mnoge obiteljske situacije kao prepreke tome što se iz Disney Worlda ne može izaći te traže načine kako ni ne otići u Orlando. Sv skupa su zakomplicirali i neredi te prosvjedi na američkim ulicama i velika angažiranost igrača po pitanju borbe za društvenu jednakost i pravdu.

Liga nikog neće tjerati da ode u Orlando, pa čak ni 100% zdrave igrače. No onaj tko se ne vrati, neće biti plaćen u potpunosti jer je liga smanjila davanja za 25%. Liga će ekipama dozvoliti zamjenske igrače u rosterima za svakog igrača koji odbije ići, bude pozitivan na koronavirus ili bude ozlijeđen, no jednom kad se igrača zamijeni i on ne ode u Orlando, neće ga se moći koristiti do kraja cijele sezone.

NBA liga i Sindikat igrača nastavljaju pregovore, a izvori govore da je nada kako bi se siguran zdravstveni protokol i lista sigurnosnih uvjeta trebali zgotoviti i poslati ekipama i igračima ovog tjedna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBAKoronavirus
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!