Tenis

Dimitrov iskazivao simptome, ali se odbio testirati?

Matej Kačan • utorak, 23.06.2020.
Dimitrov iskazivao simptome, ali se odbio testirati?
Foto: Pixsell

Prema izvorima iz organizacije Adria Toura koje prenose srpski mediji, Grigor Dimitrov je u Zadru i prije početka turnira osjećao slabost i simptome koronavirusa, ali nije tražio medicinsku pomoć te je odbio testiranje...

Prema pisanju srpskog portala B92, bugarski tenisač Grigor Dimitrov je u Zadru još i ranije osjećao simptome koronavirusa, ali je odbio testiranje čak dvaput. On je nakon revijalne košarkaške utakmice propustio promotivne aktivnosti pod objašnjenjem da je ozlijedio lakat, a pojavio se u prvom kolu.

Tamo je izgledao jako loše protiv Borne Ćorića te je izgubio 4:1, 4:1, a nakon meča se nije rukovao sa sucem i protivnikom. Nakon toga je odustao od natjecanja, a njegovo je mjesto preuzeo Nino Serdarušić. U isto vrijeme se loše osjećao i Goran Ivanišević, ali se on odmah testirao te je bio negativan, a negativan je bio još jednom nakon objave o Dimitrovu.

Dimitrov je navodno u nedjelju htio igrati protiv Novaka Đokovića, ali je hitno privatnim avionom odletio u Monako odakle je na Instagramu sat vremena prije finala objavio da ima koronavirus, a finale je otkazano.

Organizatori turnira su navodno tražili ponovljeni test i pisanu potvrdu o tome da je Dimitrov uistinu zaražen, ali to nisu dobili. No neslužbena potvrda je stigla od vlade Monaka koja je objavila kako ima jednog novozaraženog građanina. Dimitrov je prije dolaska u Zadar bio u Beogradu, Bugarskoj i SAD, a nijednom se nije testirao.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!