Košarka

DeRozan: 'Priručnik o sigurnosti je na trenutke frustrirajuć'

Matej Kačan • četvrtak, 02.07.2020.
DeRozan: 'Priručnik o sigurnosti je na trenutke frustrirajuć'

NBA liga je izdala priručnik o ponašanju igrača i osoblja u izolaciji u Orlandu, a mnogo je bizarnih i frustrirajućih stvari koje su očito iživcirale i DeMara DeRozana...

Bliži se povratak NBA lige u Orlandu, a čini se da igračima ne sjedaju dobro vrlo stroge upute koje je liga izbacila u priručniku o ponašanju u tom mjehuru izolacije.

Jedna od bizarnijih stvari u priručniku su pravila za zabavu igrača koji će biti odvojeni od vanjskog svijeta, a brani se igranje stolnog tenisa u parovima. Situaciju je komentirao bek San Antonio Spursa DeMar DeRozan.

"Da vam budem iskren, ta situacija s ping pongom je smiješna. Ne smijemo to igrati, ali smijemo izići na teren i boriti se jedni s drugima? To mi nema smisla, prošao sam deset redova priručnika i odložio sam ga jer bi na momente postajao jako frustrirajuć. Nismo očekivali da ćemo biti u ovakvoj situaciji pa je na momente to previše za podnijeti", kazao je DeRozan.

U priručniku je još bizarnih stvari poput bacanja špila karata kad se s njim završi za jednu večer, a američki medicinski stručnjaci su plan nazvali ambicioznim, ali i domišljatim te bi mogao uspjeti. Još jedan veliki izazov bit će onaj mentalni aspekt kod zatvorenih igrača.

"Definitvno se raspravljalo o mentalnom zdravlju. Sigurno ćemo imati opciju da momci imaju mogućnost i resurse da se s tim nose jer svakako će to biti novi izazov za nas. Teško je jer uzimate momke koji su bili s obiteljima zadnjih par mjeseci i odjednom ih odvajate u ovaj zatvoren prostor i oduzimate im mnogo razbibrige van košarke. Bit će nešto za svakog igrača kad pričamo o mentalnom zdravlju", ponovio je DeRozan koji je poznat kao advokat tih problema kod NBA igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!