Nogomet

Lale: 'Nije nemoguće da se odgodi početak Premijerlige'

Matej Kačan • utorak, 07.07.2020.
Lale: 'Nije nemoguće da se odgodi početak Premijerlige'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Početak BiH Premijerlige mogao bi biti odgođen ako se situacija s koronavirusom pogorša. Najgore je trenutno prošla Mladost DK koja ima 12 zaraženih članova i tražit će odgodu...

Situacija s koronavirusom u BiH se pogoršava, a na to nije imun ni nogomet. najgore je pogođena Mladost iz Doboja kod Kaknja gdje je zaraženo deset igrača i dva trenera. Rad kluba je prekinut, a iz kluba su najavili da će tražiti odgodu svojih utakmica na startu sezone početkom kolovoza. Situaciju je komentirao predsjednik NS BiH Milorad Lale.

"Više je scenarija, za početak ne znamo hoće li se tražiti odgoda. Ako se to dogodi, razmotrit ćemo sve okolnosti. Postoje upute Uefe koje će se primjenjivati. Postoji i mogućnost da ne izađemo u susret takvom zahtjevu", kazao je Lale i dalje prokomentirao situaciju s Mladosti:

"Oni u rosteru imaju dovoljno igrača, ne samo tih 10-11 zaraženih. Po propozicijama imaju 11 profesionalaca, ostalo su amateri. Oni mogu biti i oslabljeni na toj utakmici za koju bi eventualno tražili odgodu. Bit je u tome da svaki zahtjev ne znači i automatsku odgodu. Odbor za natjecanje će procijeniti postoji li opravdana osnova za odgodu, a klub mora priložiti i medicinsku dokumentaciju", pojasnio je Lale.

Situacija oko virusa nije alarmantna te se virus u samo tri kluba, ali iz Saveza prate situaciju te bi mogli kompletno odgoditi početak lige ako se situacija naglo pogorša.

"Nije nemoguće da se početak kompletne sezone odgodi za desetak dana. Vidjet ćemo situaciju, idemo dan po dan. Ne isključujemo ni mogućnost smanjenja broja koja u jesenskom dijelu s prvotnih 19. Sve to ovisi o stanju na terenu i razvoju situacije. U svakom slučaju, nadamo se najboljem", zaključio je šef BiH nogometa.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!