Nogomet

Dallas odustao od nastavka MLS lige zbog 11 pozitivnih na koronavirus

Matej Kačan • utorak, 07.07.2020.
Dallas odustao od nastavka MLS lige zbog 11 pozitivnih na koronavirus

Nastavak MLS lige u Orlandu ostao je uskraćen za jednu ekipu. Nakon 11 pozitivnih nalaza u svojim redovima, od natjecanja je odustao FC Dallas...

Ovog tjedna bi u Orlandu trebao početi turnir na kojem će se vratiti i završiti MLS liga, a od turnira je odustao FC Dallas. Momčad iz Teksasa u svojim redovima ima 10 igrača i jednog člana stručnog stožera koji su pozitivni na koronavirus i momčad zato neće igrati na Floridi.

Dallas je daleko najpogođenija ekipa jer je iz ostalih ekipa pozitivno tek tri igrača iz dva kluba na ukupno 557 igrača koji su trenutno na Floridi. Turnir se igra u Disney Worldu u formatu poput Svjetskog prvenstva, a traje od osmog srpnja do 11. kolovoza.

MLS će tako postati prvi muški profesionalni sport koji će se vratiti u SAD, a ako sve prođe u redu, to je sjajan znak za povratak NBA koji je na rasporedu krajem srpnja na istom mjestu. Još nije jasno kako će izostanak Dallasa utjecati na format natjecanja i sad krnju skupinu B sa San Joseom, Seattleom i Vancouverom.

"Odluka je donesena u najboljem interesu za zdravlje svih igrača i stožera koji sudjeluju u turniru i u skladu je s protokolima koji su napravljeni u suradnji s lokalnim i državnim zdravstvenim autoritetima i epidemiolozima", stoji u priopćenju MLS-a.

Turnir će propustiti i najbolji igrač i strijelac lige, Meksikanac Carlos Vela. On će ostati kod kuće s trudnom ženom i trogodišnjim sinom jer je liga igračima dala na izbor da propuste povratak zbog zdravlja i obiteljskih razloga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!