Automoto

Ništa od prelaska u Mercedes, George Russell ostaje u Williamsu

Matej Kačan • četvrtak, 16.07.2020.
Ništa od prelaska u Mercedes, George Russell ostaje u Williamsu

Mladi F1 vozač George Russell ipak neće biti zamjena Valtteriju Bottasu u ekipi Mercedesa. Russell će ostati u Williamsu i odraditi svoj ugovor koji traje do kraja sezone 2021...

Iako se posljednjih mjeseci često spominjao kao zamjena za Valtterija Bottasa ako ovaj ne produži s Mercedesom, mladi George Russell je objavio kako ostaje u Williamsu do kraja svog ugovora koji se proteže do kraja sljedeće sezone.

Britanac je bio mladi vozač Mercedesa pa se očekivalo da ga matična ekipa povuče natrag iz Williamsa, ali je vlasnica Claire Williams bila čvrstog stava da Russell mora dovršiti svoj ugovor potpisan 2019. na tri godine.

"Ostat ću u Williamsu i u 2021. Potpisao sam trogodišnji ugovor prije sezone 2019. i ostajem kako bi nadogradio prošlu sezonu i ono što će, nadam se, biti uspješna ova sezona. Nisam razočaran s Mercedesom, nisu mogli učiniti više. Claire je bila čvrsta u svojoj odluci da me ne pusti. Na kraju dana, imam ugovor s Williamsom i moram to poštovati", kazao je Russell.

Uz njega će ostati i njegov momčadski kolega Nicholas Latifi koji ima dugogodišnji ugovor s jednom od najlošijih F1 ekipa tako da će vozačka postava ostati ista. Sad se očekuje i da Bottas produži s Mercedesom na godinu dana kao što to čini otkad je zamijenio Nicu Rosberga.

No promjene bi se mogle dogoditi u jednoj drugoj ekipi. Racing Point navodno jako želi Sebastiana Vettela koji odlazi iz Ferrarija, a iz ekipe bi mogao otići Sergio Perez koji vozi vrlo dobro na početku ove sezone te je sam priznao kako ima ponude iz drugih ekipa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!