Automoto

Albert Arenas slavio u Jerezu u prvoj utrci nakon četiri mjeseca

Branimir Korać • nedjelja, 19.07.2020.
Albert Arenas slavio u Jerezu u prvoj utrci nakon četiri mjeseca

Moto vikend u Jerezu prvi je nakon četiri mjeseca i katarskog Grand Prixa gdje su odrađene utrke samo u klasama Moto3 i Moto2...

Nedjeljni program u Jerez otvorio je Moto3 gdje je Albert Arenas ponovio ono što je napravio prije četiri mjeseca u Katru. Arenas je odnio pobjedu, ovdje u tijesnom finišu ispred Aija Ogure i Tonyja Arbolina.

Arenas je bio tek sedmi u kvalifikacijama dok je Ogura bio još lošiji 15., ali u utrci pozicije iz kvalifikacija nisu previše značile. Tako je Tatsuki Suzuki koji je bio na pole positionu vodio samo u prvom krugu, kasnije to nije uspio zadržati i morao se zadovoljiti osmim mjestom.

Utrka je okončana dramom u zadnjem krugu kada je došlo do kontakta tada vodećih Johna McPheea i Arbolina, McPhee je završio van staze i bez plasmana, a sve je to iskoristio Arenas koji je preuzeo vodstvo i došao do druge pobjede.

Dodatna loša vijest za Arbolina stigla je u samoj ciljnoj ravnini gdje ga je u posljednjim metrima prestigao i Japanac Ogura i potisnuo ga na treće mjesto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!