Nogomet

Bašakšehir prvak Turske, Prosinečki na pragu ispadanja, Vida zabio u pobjedi Bešiktaša

Jan Šneler • nedjelja, 19.07.2020.
Bašakšehir prvak Turske, Prosinečki na pragu ispadanja, Vida zabio u pobjedi Bešiktaša
Foto: Pixsell

Pretposljednje kolo turske Super Lig donijelo je konačno razrješenje dileme tko će biti novi prvak, a u zadnjem kolu očekuju nas uzbuđenja na samom dnu ljestvice...

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Istanbulski klub Bašakšehir novi je prvak Turske. Ujedno, to je prvi put da su postali prvaci Turske, a do potvrde su stigli pobjedom nad Kayserispora kojeg vodi Robert Prosinečki.

S jedne strane Bašakšehir je slavio, a s druge Prosinečki i Kayserispor očekuje teška borba za ostanak. Susret je prema očekivanju prošao u dominaciji domaćeg sastava koji je jurio po pobjedu i osiguravanju titule.

Do vodećeg pogotka stigli su već u 19. minuti kada je asistenciju Gaela Clichyja u pogodak pretvorio Mahmut Tekdemir. Susret je, bez obzira na velik broj prilika završio s jednim pogotkom, a najveću priliku domaći su imali u 36. minuti kada je gostujući vratar obranio jedanaesterac Edinu Višči.

Zanimljivo, u 65. minuti susret je morao biti prekinut zbog nestanka struje, a mnogi će reći da je razlog tome što se čekao rezultat susreta u Trabzonu. Utakmice je ipak privedena kraju s debelim zakašnjenjem. Za goste je Mario Šitum ušao u igru u 83. minuti.

Ljuti istanbulski derbi između Bešiktaša i Fenerbahčea završio je pobjedom domaćeg sastava. Bešiktaš je time učvrstio četvrto mjesto, a veliki posao za domaće odradio je Vedat Muriqi ružnim prekršajem nad Domagojem Vidom koji mu je donio direktni crveni karton.

Hrvatski branič izborio je crveni karton, a u 63. minuti sjajno se snašao u šesnaestercu i poentirao za vodstvo Bešiktaša. Točku na i stavio je Gokhan Gonul pogotkom u 70. minuti susreta.

Oni koji su trebali namučiti Bašakšehir i odraditi posao do kraja su zakazali. Premda na kraju niti pobjeda Trabzonspora ne bi ugrozila slavlje prvaka, teško je objasniti raspad u igri Trabzona.

Trabzonspor je poveo dosta rano, već nakon 12. minuta, ali na kraju prvog dijela gosti dolaze do izjednačenja. Ipak, domaći u samo par minuta, prvo Alexander Sorloth iz penala, a kasnije Filip Novak, dolaze do velikog vodstva. Sve je izgledalo lijepo do posljednjeg dijela susreta.

U samo 10 minuta Konyaspor radi pravo malo čudo. S dva gola dolaze do izjednačenja, a onda u sudačkoj nadoknadi Thuram zabija za pobjedu gostiju od 3:4. Tom pobjedom gosti su osigurali ostanak u natjecanju.

Od ostalih susreta izdvojimo rutinsku pobjedu Sivasspora protiv Genclebirligija kojom su ostali u borbi za Ligu prvaka te važnu pobjedu Rizespora za koji nastupa Dario Melnjak protiv Yeni Malatyaspora u direktnoj borbi za ostanak.

Super Lig, 33. kolo:
Alanyaspor - Denizlispor 1:0
Ankaragucu - Antalyaspor 0:1
Bašakšehir - Kayserispor 1:0
Bešiktaš - Fenerbahče 2:0
Rizespor - Yeni Malatyaspor 3:0
Sivasspor - Genclerbirligi 2:0
Trabzonspor - Konyaspor 3:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!