Ostali sportovi

NFL ponudila igračima odbacivanje svih utakmica u predsezoni

Matej Kačan • utorak, 21.07.2020.
NFL ponudila igračima odbacivanje svih utakmica u predsezoni

NFL liga je navodno spremna udovoljiti igračima u zahtjevu da se ove godine uopće ne igraju utakmice predsezone. Dio je to protokola za sezonu 2020/21 koji liga sastavlja zbog situacije s koronavirusom...

I dalje nije potpuno jasno kako će izgledati nova NFL sezona. Igrači i liga su prihvatili novi kolektivni ugovor, ali bi se izgled sezone mogao modificirati zbog situacije s koronavirusom koja je u SAD i dalje alarmantna.

Igrači su od lige tražili da uopće ne igraju utakmice predsezone i tako smanje rizik, dok je liga htjela da se igraju dvije umjesto uobičajene četiri. No, izgleda kako je NFL ipak do kraja popustila i spremna je udovoljiti zahtjevima igrača.

Umjesto toga, trening kampovi ekipa i vrijeme aklimatizacije će biti duže i to je prijedlog mnogo bliži onome što je ranije predložio Sindikat igrača. U prva dva tjedan trening kampa će se igrači testirati svakog dana.

Sindikat igrača još nije obavijestio ligu hoće li prihvatiti ove prijedloge, ali postoji obostrana želja da sezona počne u urednim rokovima. Tako su nakon dogovora sindikata i lige novaci Kansas City Chiefsa i Houston Texansa došli u kamp, a dolazak novaka ostalih ekipa se očekuje od četvrtka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!