Tenis

Borna Ćorić predao meč Bugarinu nakon tri sata borbe

Branimir Korać • utorak, 21.07.2020.
Borna Ćorić predao meč Bugarinu nakon tri sata borbe
Foto: Pixsell

Borna Ćorić upisao je pobjedu i poraz u svojim prvim nastupima nakon što je prebolio koronavirus. Ćorić je u ponedjeljak upisao pobjedu u tri seta, a dan kasnije predao je meč u trećem setu...

Borna Ćorić hvata formu za nastavak sezone igrajući na Prvenstvu Istočne Europe koje već duže vrijeme u organizaciji Janka Tipsarevića traje u Beogradu.

Ćoriću su ovo prvi nastupi nakon Adria Toura i zaraze koronavirusom i očito je još daleko od forme. Društvo koje igra na Prvenstvu Istočne Europe uglavnom je nisko plasirano na ATP ljestvici, ali već duže vrijeme su u pogonu i u daleko boljoj formi.

U ponedjeljak je Ćorić igrao protiv Turčina Ergija Kirkina, 509. igrača svijeta, te je odnio pobjedu 7:5, 4:6, 6:1. Taj meč je potrajao dva i pol sata te završio gotovo u 23 sata.

Dan kasnije Borna je bio na terenu već od 14 sati, po velikoj vrućini, na betonu, izdržao je tri sata i onda predao meč.

Protivnik mu je bio Aleksandar Lazarov iz Bugarske koji je dobio prvi set u tie-breaku s 10:8 nakon što se Ćorić vratio iz zaostatka 4:0 i izborio 13. igru.

Drugi set dobio je Borna u 13. igri s 7:5, a nakon što je Lazarov poveo s 2:0 u trećem setu, Ćorić je predao meč.

Borna bi još trebao igrati u srijedu protiv Damira Džumhura.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!