Ostali sportovi

Filip Klarić najbolji na PH u boćanju za juniore u Jadranovu

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 28.07.2020.
Filip Klarić najbolji na PH u boćanju za juniore u Jadranovu
Foto: Pixsell

U Jadranovu je završeno pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u boćanju za juniore u organizaciji Boćarskog kluba Sveti Jakov. Uz plaketu za odličnu organizaciju natjecanja, koju je domaćinima predao Damir Jasić, predstavnik Hrvatskog boćarskog saveza, Jakovari su osvojili i najviše odličja, a u četiri od šest disciplina osvojili su naslove prvaka Hrvatske.

Najbolji igrač Prvenstva je Filip Klarić koji je naslove prvaka Hrvatske osvojio u tri discipline (bližanje i izbijanje u krug, brzinsko izbijanje i štafeta s Lovrom Šipekom), čime je Klarić ponovio prošlogodišnje rezultate s PH U18. Novim naslovima pridodao je srebrnu medalju u pojedincu i brončanu u preciznom izbijanju.

Lovro Šipek je osvojio dva naslova prvaka Hrvatske (pojedinačno klasično te štafeta s Filipom Klarićem) srebrnu medalju u krugu te dvije brončane medalje (u brzincu i paru s Kristijanom Kneževićem).

Naslov prvaka Hrvatske u preciznom izbijanju pripao je Ivanu Štihoviću, BK Lindar, a najbolji u parovima su bili boćari BK Vargona, Jakov Ivošević i David Petz.

Dvije srebrne i dvije brončane medalje osvojio je Žarko Jerčinović koji je nastupio u dresu BK Drivenika, tri brončane medalje osvojio je Luka Peričić BK Gornji kraj-Ladvić, dvije brončane medalje Ivano Rajačić Muža BK Gornji kraj-Ladvić i jednu brončanu medalju Kristijan Knežević BK Sveti Jakov.

Komplete medalja i pehare najboljima dijelili su: Ivan Grbčić predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Jadranovo, Miljenko Butković predsjednik Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije, Nives Jelovica najtrofejnija hrvatska boćarica, Čedo Vukelić izbornik kadetske i juniorske boćarske reprezentacije Hrvatske. Voditelj ovogodišnjeg juniorskog prvenstva Hrvatske bio je Davor Jelovica.

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

AUTOR: Hrvatski boćarski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!