Košarka

Lakersi svladali Clipperse u drami, Zupcu 15 minuta

Matej Kačan • petak, 31.07.2020.
Lakersi svladali Clipperse u drami, Zupcu 15 minuta

Već u prve dvije utakmice nastavka NBA sezone smo imali prave drame. Utah Jazz je s minimalnih 106:104 svladala NO Pelicanse, a ništa manje dramatičan nije bio ni gradski dvoboj Lakersa i Clippersa...

Već prva večer NBA nastavka je ispunila sva očekivanja navijača po pitanju drame i zanimljivosti. Središnji susret večeri bio je gradski dvoboj između LA Lakersa i LA Clippersa koji je ponudio infarktnu završnicu usprkos tome što je izostala publika u punom Staples Centru.

Lakersi su u susret krenuli mnogo bolje i efikasnije pa su na koncu prve dionice predvođeni Anthonyjem Davisom i Kyleom Kuzmom vodili 35:23, ali do poluvremena Clippersi vraćaju susret u egal i to ponajviše sjajnom dionicom Kawhija Leonarda koji je u jednom trenutku povezao sedam poena bez odgovora s druge strane za 54:52 u korist Lakersa na odmoru.

Bolja igra Clippersa se prenosi i na otvaranje drugog dijela kad Paul George i Leonard s četiri trice i jednim ubačajem Ivice Zupca odlaze na +11. No budi se opet fantastični Davis koji prvo radi 5:0 s LeBronom Jamesom, a potom i sam veže osam poena za povratak Lakersa u vodstvo.

U posljednju četvrtinu se ulazi s minimalnih 77:76 za Clipperse, ali klupa Lakersa otvara dionicu fantastično s četiri vezane trice za 91:80. Nije ipak sve bilo tako lako jer stvar u ruke preuzima Leonard i vraća susret na četiri poena razlike na dvije i pol minute do kraja.

U ludoj završnici smo gledali dvoboj James-George. Stari poznanici s bitki na Istoku su preuzeli uzde ekipa pa George sam veže pet poena na dolazak na pola koša zaostatka, ali James vraća na 101:98.

Odgovorio je George novom tricom i Clippersi imaju šansu za produžetak, ali James 12 sekundi prije kraja sam popravlja svoj promašaj i zabija za konačnih 103:101 i skok Lakersa na 6.5 pobjeda prednosti na vrhu Zapada ispred Clippersa.

Fantastični Davis je vodio Lakerse s 34 poena i osam skokova, dok je James ubacio tek 16, ali uz 11 skokova i sedam dodavanja. 16 je zabio i Kuzma, dok je kod Clippersa 30 zabio George, a Leonard 28. Zubac je dobio nešto više od 15 minuta i u to je vrijeme ostvario 2 poena, 3 skoka te po asistenciju, ukradenu loptu i blokadu uz šut iz igre 1/3.

U prvom susretu večeri je bilo jednako dramatično. Gledali smo Jazz kojem je pripalo prvih deset minuta prve dionice i sama završnica, dok je ostalo bilo na strani NO Pelicansa. No Jazzeri bez Bojana Bogdanovića su ipak slavili i to slobodni bacanjima Rudyja Goberta sedam sekundi prije kraja.

Zabio je Gobert bacanja pri 104:104 za pobjedu, a Francuz je zabio i prvi poen na susretu pa je poetički baš Gobert čovjek zbog kojeg je NBA sezona prekinuta i čovjek koji je zabio prve poene i poene za pobjedu po njenom povratku.

23 poena kod Jazza je postigao Jordan Clarkson, dok su po 20 dodali Mike Conley i Donovan Mitchell, a Conley je ugradio i po pet skokova i asistencija. Gobert je zabio 14 poena uz 12 skokova.

Pelicansi su igrali uz dosta skraćenu minutažu Ziona Williamsona, a prvo ime je bio Brandon Ingram s 23 poena i osam skokova. JJ Redick je zabio 21, a Jrue Holiday 20 poena, pet skokova i četiri dodavanja.

NBA, prva večer nastavka:
LA Lakers - La Clippers 103:101
Utah Jazz - NO Pelicans 106:104

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!