Košarka

Spursi bez Šamanića do sigurnog slavlja, Mavsi prosuli nemoguće u ljepotici sezone

Matej Kačan • subota, 01.08.2020.
Spursi bez Šamanića do sigurnog slavlja, Mavsi prosuli nemoguće u ljepotici sezone

Tri kasnija susreta druge NBA večeri su donijela tri fantastična susreta. U derbijima Istoka i Zapada su slavili Bucksi i Rocketsi protiv Mavsa i Celticsa, dok su u borbi za doigravanje Spursi bili sigurni protiv Kingsa...

Fantastičnu utakmicu i možda i susret sezone su u posljednjem susretu dana odigrali Houston Rocketsi i Dallas Mavericksi. Čak 160 poena je palo u prvom poluvremenu koje su Mavsi završili s 10 poena prednosti za 85:75. To je najviše u posljednjih 20 godina u prvom poluvremenu.

Mavsi su i nakon treće dionice zadržali prednost, pa i podigli na 11 poena prednosti, a u posljednjoj su minuti vodili sedam poena prednosti nakon trice Maxija Klebera za 138:131. No krenuli su tad Robert Covington i James Harden koji rade 8:1 uz Covingtonov ubačaj za produžetak i 139:139.

U produžetak Mavsi kreću s 4:0, ali Rocketsi nakon toga predvođeni Hardenom rade 8:0 i preuzimaju vodstvo i drže to do konačnih 153:149. Harden je bio fantastičan s 49 poena uz devet skokova i osam asistencija, a Russell Westbrook je dodao 31 uz 11 skokova i osam dodavanja.

U kratkoj rotaciji se još istaknuo i Danuel House Jr. s 20 poena. Kristaps Porzingis je kod poraženih zabio 39 poena uz 16 skokova, a Luka Dončić je imao triple-double od 28 poena, 13 skokova i 10 dodavanja.

U derbiju Istoka su zapravo vrlo uvjerljivi bili Milwaukee Bucksi protiv Boston Celticsa iako je završnica bila gusta. Bucksi su odigrali fantastično prvo poluvrijeme pa su imali i do 15 poena prednosti u prvom poluvremenu, ali su krajem prvog dijela Gordon Hayward i Brad Wanamaker serijom sveli zaostatak na relativno dobru situaciju.

Nastavila se dobra igra Bostona i u trećoj dionici pa se u posljednjih 12 minuta ulazi s izjednačenim rezultatom, ali u posljednje dvije minute Giannis uz pomoć Khrisa Middletona i Dontea DiVincenza radi novu prednost za konačnih 119:112.

Antetokounmpo je opet bio fantastičan s 36 poena, 15 skokova i sedam dodavanja, a Middleton je dodao 18 poena, pet skokova i osam asistencija. Celticsi su jako ravnomjerno podijelili napadačke ovlasti pa su imali šest dvoznamenkastih igrača između 23 i 13 poena, a 23 je zabio Marcus Smart. Poen manje je dodao Jaylen Brown.

Vrlo uvjerljivu utakmicu sa sjajnim početkom i sigurnim završetkom su odigrali San Antonio Spursi kojima su Sacramento Kingsi pokušali zadati velike probleme i zamalo su uspjeli. Prednost u prvoj dionici je išla i do 16 poena prednosti, ali su Spursi sve prosuli u drugoj četvrtini.

Bio je egal sve do same završnice, a na kraju sve u svoje ruke preuzima DeMar DeRozan koji 112:112 pretvara u konačnih 129:120 u posljednje tri minute. DeRozan je bio sjajan s 27 poena i deset dodavanja, a Derrick White je ubacio 26. Luka Šamanić nije nastupio.

De'Aaron Fox je postigao najveći učinak karijere s 39 poena uz šest skokova, a Bogdan Bogdanović je dodao 24 poena. Ovim slavljem su Spursi došli na deseto mjesto Zapada s jednakim brojem pobjeda kao i Kingsi, a Grizzliesi na osmom mjestu imaju četiri više.

NBA, druga večer:
Houston Rockets - Dallas Mavericks 153:149* (139:139)
San Antonio Spurs - Sacramento Kings 129:120
Milwaukee Bucks - Boston Celtics 119:112

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!