Košarka

Popovich i Becky Hammon ostali stajati tijekom himne, DeRozan stao u njihovu obranu

Matej Kačan • subota, 01.08.2020.
Popovich i Becky Hammon ostali stajati tijekom himne, DeRozan stao u njihovu obranu

Nakon Jonathana Isaaca u prvom susretu druge NBA večeri, tijekom intoniranja američke himne su ostali stajati i trener Spursa Gregg Popovich i njegova pomoćnica Becky Hammon, a u njihovu je obranu stao DeMar DeRozan...

Mnogo bure i pozornosti privlače geste NBA igrača i osoblja prilikom nastavka sezone što se tiče potpore pokretu "Black lives matter" i borbi za rasnu jednakost. Tako igrači uglavnom kleče prilikom intoniranja himne SAD, ali neki biraju stajati.

To je učinio krilni igrač Orlando Magica Jonathan Isaac koji je kasnije objasnio da klečanje ili nošenje majice ne znači potporu pokretu ili obrnuto, a kanije su stajati ostali i trener San Antonio Spursa Gregg Popovich i njegova pomoćnica Becky Hammon.

Popovich je inače veliki zagovaratelj liberalne politike u SAD i često u izjavama promiče jednakost i potiče promjene, ali je donio osobnu odluku da ostane stajati. On i Hammon su poznati kao rušitelji NBA barijera jer je upravo Popovich dao šansu Hammon kao prvoj ženi na NBA klupi koja je vodila utakmicu.

U njihovu je obranu stao DeMar DeRozan, najbolji igrač Spursa u pobjedi protiv Kingsa. DeRozan je susret završio s 27 poena i 10 asistencija, a nakon susreta je govorio o odlukama svojih trenera.

"Što se tiče Popa i Becky i njihovog stajanja, nemam razloga misliti da to nije iskreno, da nije produkt pozitivnog stava u njihovim srcima. Iz istog razloga i mi klečimo, ne uzimajte tim ljudima ništa. Znate da Pop govori o tome. Što se tiče Beck, ona je na prvoj crti borbe za jednakost još otkad je igrala u WNBA. Tako da svatko ima pravo izraziti stav i ne možete raditi zlikovce ni od koga tko ne radi ono što druga skupina ljudi radi. Ja ih podržavam", kazao je DeRozan.

Popovich je kazao da razloge odluke želi zadržati za sebe: "Želio bih to zadržati za sebe, svatko mora donijeti osobnu odluku. Liga je po tom pitanju bila sjajna, svatko ima priliku reagirati na način na koji želi. Zbog svojih razloga sam reagirao kako sam želio", objasnio je Popovich.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!