Ostali sportovi

"Big Ten" konferencija otkazuje svoju sezonu koledž footballa

Matej Kačan • utorak, 11.08.2020.
"Big Ten" konferencija otkazuje svoju sezonu koledž footballa

Koledž konferencija "Big Ten" u kojoj se natječu i poznata sveučilišta Michigan i Ohio State, odlučila je otkazati svoju sezonu sveučilišnog footballa zbog straha od koronavirusa...

Val otkazivanja sportskih natjecanja zbog koronavirusa mogao bi se protegnuti i na jesen u SAD jer je konferencija "Big Ten" američkog nogometa odlučila otkazati svoju sezonu sveučilišne lige koja je trebala početi na jesen.

14 sveučilišta je glasalo o održavanju ili otkazivanju, a rezultat je navodno bio 12-1 u korist otkazivanja. Jedina dva sveučilišta koja su bila za igranje su Iowa i Nebraska, a protiv su zajednički bili čak i veliki rivali Michigan, Michigan State i Ohio State.

Povijesni je to potez za sveučilišni nogomet, a razlog je sigurnosna bojazan od koronavirusa koji ne usporava u SAD koje su najpogođenija zemlja na svijetu. Za igranje su treneri koji su pokušavali izlobirati da se sezona ipak održi, ali očito nisu imali uspjeha i službena je objava pitanje sata.

Nekoliko američkih novinara upućenih u zbivanja je u ponedjeljak govorilo o tome da se radi na odluci da se sezona odgodi, a ne otkaže. Prva koja je otkazala svoju sezonu je Konferencija Srednje Amerike (Mid-American), još u subotu.

Michigan je zbog nesigurnosti odluke pomaknuo svoj slobodan dan na ponedjeljak, a Iowa je otkazala trening u ponedjeljak. Ovo nije iznenađujuća odluka jer je ista konferencija postupno radila na različitim planovima za sezonu pa je prošli tjedan izbačen skraćeni raspored od 10 utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!