Ostali sportovi

NCAA otkazuje sva svoja sveučilišna natjecanja na jesen

Matej Kačan • petak, 14.08.2020.
NCAA otkazuje sva svoja sveučilišna natjecanja na jesen

Pandemija koronavirusa u SAD je toliko otežala normalno funkcioniranje sporta i javnog života da je NCAA otkazala sve 22 lige pod njenim okriljem koje su trebale započeti na jesen...

Koronavirus u SAD ne jenjava pa su u toj zemlji i dalje ugrožene sve sfere života koje uključuju više ljudi. U takve se aktivnosti ubrajaju i sport i obrazovanje, a te dvije stvari povezuje NCAA organizacija.

Predsjednik NCAA Mark Emmert je zato američkoj javnosti priopćio loše vijesti, a to je da ta organizacija otkazuje sva svoja natjecanja koja su trebala krenuti na jesen, što uključuje i sve sveučilišne lige u najpopularnijim sportovima poput košarke ili američkog nogometa.

Kao razlog je naveden nedovoljan broj škola i sveučilišta koja uopće mogu participirati u natjecanju pa je ovom odlukom otkazano čak 22 natjecanja koja uključuju tisuće sportaša studenata diljem SAD.

"Odbor je odlučio da se pošteno prvenstvo ne može odigrati ako nemate pola sveučilišta u tom sportu. To ne možemo organizirati ni u jednom sportu u Prvoj diviziji NCAA, što je sve osim PBS footballa koji će se igrati. Tužno, tragično, tako će biti na jesen. Sve će stati", kazao je Emmert.

Ova se odluka odnosi na prvu diviziju i neki bi jesenski sportovi ipak mogli doći na red na zimu ako se steknu uvjeti. Druga i treća divizija su već ranije otkazane i sigurno se neće održati sljedeće sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!