Nogomet

United izgubio i treće polufinale ove sezone, kraljevi Europske lige u finalu

Matej Kačan • nedjelja, 16.08.2020.
United izgubio i treće polufinale ove sezone, kraljevi Europske lige u finalu

Nakon prvog polufinala Europske lige znamo i prvog finalista, a to su nogometaši Seville koji su preokretom svladali Manchester United koji je bio bolja momčad, ali nije zabijao...

Englezi su ostali i bez posljednjeg predstavnika u europskim natjecanjima. Među četiri najbolja u Ligi prvaka i dva najbolja u Europskoj ligi neće biti engleskih momčadi nakon ispadanja Manchester Uniteda od Seville.

Četiri godine nakon 2016. i trećeg naslova u nizu, u finale se vraća Sevilla koja je preokrenula United u susretu u kojem je gubila već nakon deset minuta, a onda je preživjela i furioznu završnicu prvog poluvremena i početak drugog da bi u kasnoj fazi dala gol vrijedan preokreta i finala.

Sevilla - Manchester United Rezultati uživo

Već u prvom opasnijem napadu na susretu je lopta u 16 metara stigla do Marcusa Rashforda koji je uputio udarac koji Bono brani, ali je Rashford primio udarac po potkoljenici nakon zakašnjelog starta.

Felix Brych je provjerio s VAR-om, a onda i pokazao na bijelu točku s koje je siguran Bruno Fernandes. Bio je to tek početak vrlo ritmične utakmice u kojoj su se nizali napadi, najviše Unitedovi, ali bez preciznosti.

Sevilla dolazi do izjednačenja već u 26. minuti kad je Regulion s lijeve strane poslao paralelnu loptu na koju s desne strane dolazi Suso i sjajnim udarcem gađa bliži kut za 1:1. Nakon izjednačenja je jurnuo United, prijetio je Anthony Martial u 33. s ruba 16 metara, ali lopta ide preko gola i na poluvremenu je 1:1.

Silovito je United krenuo u drugi dio. Prijetio je Mason Greenwood, a onda i Martial dva puta, ali Bono sve brani, a pogotovo je impresivna obrana druge Martialove prilike kad je Francuzu praktički skinuo zicer iz sjajne šanse.

Nakon tog početnog pritiska se United malo ispuhao i to se brzo osvetilo Englezima u samo pet minuta nakon 70. minute. U 74. se provjeravala situacija u kojoj je lopta u ruku pogodila Fernandesa, ali penala za Sevillu nema. No u 78. Sevilla vodi, a junak je Luuk de Jong kojeg je sjajnim ubačajem pronašao Jesus Navas, a Nizozemac pogađa za 2:1.

Uslijedila je opsada Sevillinog gola u završnici i mnoštvo napada Uniteda, ali uglavnom vrlo jalovih i nakon Liga kupa i FA kupa Manchester gubi i svoje treće polufinale ove sezone i završava bez trofeja. Sevilla čeka boljeg iz dvoboja Šahtar - Inter.

Sevilla - Manchester United Rezultati uživo

Europska liga, polufinale:
Sevilla - Manchester United 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!