Nogomet

Flick: 'Nećemo mijenjati igru za PSG, u zadnjih deset mjeseci funkcionira to što radimo'

Branimir Korać • nedjelja, 23.08.2020.
Flick: 'Nećemo mijenjati igru za PSG, u zadnjih deset mjeseci funkcionira to što radimo'

Bayern u finalu Lige prvaka igra protiv PSG-a i želi, jednako kao i Parižani, zaokružiti praktički savršenu sezonu.

Iako PSG ima ogromnu napadačku moć u Neymaru, Mbappeu i Di Mariji, Bayern neće mijenjati način igre. Hansi Flick inzistira na tome da Bavarci nastave igrati napadački i nastave raditi ono što su pokazali da najbolje rade.

"Nećemo mijenjati igru za PSG, u zadnjih deset mjeseci funkcionira to što radimo. U svim našim utakmicama u zadnjih deset mjeseci pokušavali smo nametnuti naš stil igre i igrati visoko. Naravno, kada igrate s visoko podignutom zadnjom linijom, ostaje puno prostora iza vaših leđa, ali smo pokazali da možemo stvarati pritisak na protivnika napadajući, a opet da smo sposobni pokriti i cijeli teren. Bit će važno Parižanima presjeći linije dodavanja, imaju brzinu i vrhunska su momčad s nevjerojatnim igračima", ističe Flick.

Puno posla je pred Joshuom Kimmichem koji će voditi bitku sa sjajnim ofenzivcima PSG-a.

"Još nismo saznali sastav za ovu utakmicu, ali mislim da ću igrati na desnom beku. Vjerojatno će na mojoj strani biti Neymar ili Mbappe koji su sjajni u igri prema naprijed, ali ne vjerujem da ćemo se povlačiti i čekati ih. Znamo da su brzi i da će tražiti u tome svoju priliku, ali nećemo se samo braniti."

Bayen ima već pet titula i ovdje traži šestu. Zadnju je osvojio 2013. godine.

"Ne postoji veće klupsko priznanje od ovoga, kao dijete sanjaš osvajanje Lige prvaka. Na žalost, utakmice se igraju pred praznim tribinama, ali ovo je velika prilika i želimo je iskoristiti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!