Nogomet

Mandić i Barišić strijelci za svoje momčadi u BiH

Matej Kačan • nedjelja, 23.08.2020.
Mandić i Barišić strijelci za svoje momčadi u BiH

BiH Premijer liga je nastavljena susretima petog kola, a u remiju Krupe i Radnika iz Bijeljine te pobjedi Tuzle su svoj obol dali i hrvatski nogometaši...

I nakon petog kola Tuzla City nastavlja držati svoj priključak za vodećima. Novom pobjedom su Tuzlanci ostali tri boda iza vodećeg Željezničara, a pobjeda je stigla protiv Olimpica iz Sarajeva koji i dalje nema ni bod.

Već nakon 26 minuta Tuzla ima 2:0, ali Olimpic smanjuje u 28. i oživljava utakmicu. No u 61. je 3:1 postavio hrvatski nogometaš Hrvoje Barišić i tu su već tri boda za Tuzlu sigurna usprkos počasnom golu Olimpica u drugoj minuti nadoknade.

Barišiću je ovo prvijenac za Tuzlu po dolasku iz rumunjskog Sepsija početkom kolovoza, a u karijeri je još nosio dres Zrinjskog, Viteza, Slaven Belupa i Dugopolja.

Do prvog gola u sezoni je stigao i nekadašnji napadač Osijeka, Cibalije i Dugopolja Nikola Mandić. On je zabio izjednačujući pogodak za svoju Krupu u remiju protiv Radnika iz Bijeljine. Radnik i Krupa su ostali susjedi na tablici s po četiri boda.

BiH Premijer liga, peto kolo:
Tuzla City - Olimpic Sarajevo 3:2
Krupa - Radnik Bijeljina 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!