Rukomet

Težak posao za Nexe, Julen Aguinagalde dolazi u Našice

Mihaela Bradovski • utorak, 08.09.2020.
Težak posao za Nexe, Julen Aguinagalde dolazi u Našice
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea saznali su protivnika u drugom kolu kvalifikacija EHF Europske lige. Igrat će protiv Bidasoe Irun, vrlo kvalitetne španjolske momčadi...

Nexe neće imati nimalo lagan posao u drugom kolu kvalifikacija Europske lige. Ždrijeb mu je dodijelio Bidasou Irun iz Baskije, vrlo kvalitetnu momčad koja je do drugog kola došla eliminiravši snažni Aix.

Našičani će imati pune ruke posla s kvalitetnim Španjolcima, momčadi kojoj ne nedostaju dobro poznata rukometna imena, a svakako se ističe ono Julena Aguinagaldea.

Aguinagalde je rođen u Irunu, tu je i započeo karijeru, a ovo ljeto vratio se kući nakon sedam godina provedenih u Kielceu.

Osim Aguinagaldea, tu su i iskusni vratar Jose Manuel Sierra, bivši reprezentativac, zatim rumunjski reprezentativac Dan Racotea kojeg znamo iz Wisle, čileanski reprezentativac Ricardo Salinas, mađarski reprezentativac Donat Bartok...

Bidasoe se dobro sjećamo iz devedesetih godina kada je bila na svom vrhuncu i uostalom osvajala sve trofeje redom. Tako je između ostalih osvojila i Ligu prvaka kada je u finalu bila bolja od Zagreba. Tada je nastupala pod imenom Elgorriaga.

Prve utakmice na rasporedu su 22. rujna, a uzvrati tjedan dana kasnije.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!