Nogomet

Milan i Wolfsburg sigurnim pobjedama idu dalje

Matej Kačan • četvrtak, 17.09.2020.
Milan i Wolfsburg sigurnim pobjedama idu dalje

U novom setu utakmica drugog pretkola Europske lige uz nastupe hrvatskih nogometaša izdvajamo i siguran prolazak Milana bez Ante Rebića te Wolfsburga za koji je Josip Brekalo počeo na neobičnoj poziciji...

Da ne vole samo hrvatski treneri eksperimentirati s krilima i bekovima je dokazao Wolfsburg i njegov trener Glasner koji je hrvatskog krilnog napadača Josipa Brekala postavio na poziciju desnog beka.

Nije se to rezultatski obilo o glavu Wolfsburgu koji je slavio u Albaniji kod Kukesija s 4:0 uz dva gola Weghorsta te po jedan Lacroixa i Mehmedija, dok je Brekalo odigrao 74 minute na terenu.

Siguran je bio Milan koji je nastupio bez Ante Rebića protiv irskih Shamrock Roversa, ali je slavio s 2:0 golovima Zlatana Ibrahimovića i Hakana Calhanoglua. Hrvate smo zato mogli vidjeti u mnogo drugih susreta.

Mura je uz nastupe četvorice hrvatskih nogometaša slavila protiv danskog Aarhusa s 3:0, dok je Nikola Jambor bio strijelac za Rio Ave u slavlju protiv Borca iz Banja Luke. Za Portugalce je 90 minuta odigrao Toni Borevković.

Toni Datković i njegov Aris doživjeli su neugodno iznenađenje kod kuće. Datkovićeva je obrana primila dva gola od Kolos Kovalivke, dok su Solunjani dali tek jedan gol i opraštaju se od natjecanja u Europskoj ligi.

Europska liga, drugo pretkolo:
Aris - Kolos Kovalivka 1:2
Borac Banja Luka - Rio Ave 0:2
Kukësi - Wolfsburg 0:4
Shamrock Rovers - Milan 0:2
Mura - Aarhus 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!