Ostali sportovi

Veliki Vladimir Samsonov najveća zvijezda Zagreb Opena

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 28.09.2020.
Veliki Vladimir Samsonov najveća zvijezda Zagreb Opena

Od četvrtka do petka, 1. i 2. listopada, u Domu sportova će se igrati Zagreb Open, stolnoteniski događaj na kojem će igrati nastupiti stotinjak igrača u seniorskoj konkurenciji i onoj do 21 godine.

Ovogodišnji turnir bit će u nešto izmijenjenom formatu. Manje je igrača zbog epidemiološke situacije u cijelom svijetu, a fokus je na hrvatskim igračima i igračicama. Nastupit će i natjecatelji iz još desetak zemalja poput SAD-a, Venezuele, Kube, Rumunjske, Austrije, Slovenije, Srbije, BiH itd., no svakako najveća vijest da će u Zagrebu nastupiti Vladimir Samsonov.

Bjelorus je u karijeri postigao mnogo velikih uspjeha: trostruki europski prvak, srebrni sa Svjetskog prvenstva 1997., trostruki osvajač Svjetskog kupa, a zovu ga i Mr. ECL ili mister Liga prvaka jer je u svojoj karijeri osvojio čak 12 titula klupskog prvaka Europe. Donedavno je držao rekord po broju osvojenih ITTF turnira (27), ali prestigao ga je Ma Long (28). Poznat je kao jedan od igrača koji su najdulje držali status među top 10 igrača svijeta (15 godina), a u svojoj 44. godini drži 26. mjesto na svijetu.

Turnir će se igrati samo u pojedinačnoj konkurenciji, a najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojit će 1200 eura. Drugoplasiranima će pripasti po 600 eura, a trećeplasiranima po 300 eura. Također, igrat će se i U-21 turnir (M/Ž), pobjednici će dobiti po 500 eura, a drugoplasirani po 250 eura.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!