Tenis

Duje Ajduković i Borna Gojo opravdali pozivnice i prošli u drugo kolo u Splitu

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 28.09.2020.
Duje Ajduković i Borna Gojo opravdali pozivnice i prošli u drugo kolo u Splitu
Foto: Pixsell

Na splitskom Challengeru prvog dana u akciji su bili Duje Ajduković i Borna Gojo i obojica su krenuli odlično te prošli u drugo kolo...

Duje Ajduković i Borna Gojo opravdali su pozivnice koje su im uručili organizatori i plasirali se u drugo kolo glavnog turnira. Ajduković je sa 6:4, 3:6, 6:3 bio bolji od Joaoa Menezesa iz Brazila iako je u prvom setu zaostajao 1:4 i 0-30 na svom servisu, dok je Gojo s 4:6, 6:3, 6:4 preokretom svladao Čileanca Marcela Tomasa Barriosa Veru.

"Dugo mi je trebalo da uhvatim ritam, ali na kraju sam zadovoljan kako sam odigrao. Nisam imao tremu, nikad je nemam, a svakako mi je pomogla i publika", rekao je nakon meča Ajduković kojemu je to bio debi na Challenger razini. Ovog je tjedna prvi put ušao među 500 na ljestvici, točnije na 462. mjesto, a ovom će pobjedom napredovati još petnaestak mjesta. Do sada je nastupao samo na ITF turnirima, no u ovom je susretu pokazao da se može nositi i s igračima iz Top 200. U sljedećem kolu Ajduković čeka boljeg iz dvoboja Kližan – Lestienne koji je na rasporedu u utorak.

Nakon Ajdukovića na Centralni teren na Firulama izašao je Gojo i samo ponovio ono što je napravio prošlog tjedna na Challengeru u Rumunjskoj. Tada je, također u tri seta, porazio Barriosa Veru.

"Bilo je puno nervoze u prvom setu, ali drago mi je što sam pobijedio. Podrška s tribina bila je sjajna, najbolja. Nisam mogao ni sanjati da ću igrati u Splitu", zadovoljan je bio Gojo koji u sljedećoj rundi ide na sedmog nositelja Nizozemca Botica Van de Zandschulpa ili srpskog kvalifikanta Peđu Krstina.

U ostalim mečevima dalje su prošli prvi nositelj Pedro Sousa, četvrti Carlos Taberner, zatim Zdenek Kolar iz Češke, Maximilian Marterer iz Njemačke i Amerikanac Brandon Nakashima koji je u najuzbudljivijem meču dana izbacio petog nositelja Danila Petrovića 7:5, 2:6, 7:6 (5) iako su obojica osvojili identičan broj poena (101). Kao jedan od dvojice trenera Nakashime meč je pratio slavni australski tenisač Pat Cash.

Prvi dan glavnog turnira Split Opena tako je uspješno priveden kraju. Program je u početku kasnio sat vremena jer su se tereni morali dovesti u red nakon jučerašnjeg biblijskog potopa u Splitu, no u ostatku dana dok se igralo srećom više nije bilo kiše.

Ne bi je trebalo biti ni u utorak kada je na rasporedu još više mečeva. Nino Serdarušić protiv Alessandra Giannessija igra treći meč iza 10 sati na Centralnom terenu, a prije njega gledatelji će moći uživati u igrama Martina Kližana i potom Viktora Troickog. Kreće i turnir parova, Mate Delić s Krstinom na terenu Stella Artois igra protiv Hueya i Lammonsa.

ATP Challenger Split Open, 1. kolo
P. Sousa (Por, 1) – Grenier (Fra) 6:4, 6:4
Taberner (Špa, 4) – Mena (Arg) 6:3, 6:1
Nakashima (SAD) – Petrović (Srb, 5) 7:5, 2:6, 7:6 (5)
Ajduković (Hrv, WC) – Menezes (Bra) 6:4, 3:6, 6:3
Kolar (Češ) – Krueger (SAD) 6:2, 6:3
Marterer (Nje, PR) – E. Ymer (Šve) 6:2, 6:2
Gojo (Hrv, WC) – Barrios Vera (Čil, Q) 4:6, 6:3, 6:4

Raspored, utorak 29. rujna
Centralni teren (od 10 h)
Kližan (Svk, 6) – Lestienne (Fra)
Troicki (Srb) – Ito (Jap, 8)
Serdarušić (Hrv, WC) – Giannessi (Ita)
Jaziri (Tun, Q) – Kovalik (Svk, 2)

Teren Stella Artois (od 10 h)
Krstin (Srb, Q) – Van de Zandschulp (Niz, 7)
Blanch (SAD) – Ferreira Silva (Por)
Klahn (SAD, 3) – Polansky (Kan)
Ne prije 14.30: M. Delić/Krstin (Hrv/Srb, WC) – Huey/Lammons (Fil/SAD, 3)

Teren OTP (od 10 h)
Etcheverry (Arg) – Celikbilek (Tur, Q)
Escobedo (SAD) – Cerundolo (Arg)
Ne prije 13 h: Kližan/Kolar (Svk/Češ) – Martinez/Reyes-Varela (Ven/Mek, 2)

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!