Rukomet

Nexe odradio sjajan uzvrat i izbacio Aguinagaldea i društvo!

Mihaela Bradovski • utorak, 29.09.2020.
Nexe odradio sjajan uzvrat i izbacio Aguinagaldea i društvo!
Foto: Pixsell

Rukometaši Nexea izborili su nastup u novoj EHF-ovoj Europskoj ligi. Nakon poraza 30:27 u prvoj utakmici u Irunu, u uzvratu u Našicama svladali su Bidasou s 29:24...

Još prva utakmica u Irunu pokazala je da Našičani mogu igrati s Bidasoom. Uz malo više koncentracije u završnici susreta, mogli su i trebali još u Španjolskoj doći do boljeg rezultata, ali nema veze, u Našicama su zato odigrali pravu završnicu i upisali su dovoljnu pobjedu.

Početak nije nikako bio dobar. Odmah na startu Nexe je ostao bez Marka Buvinića kojem je stradalo koljeno, bilo je dosta nervoze i nikako Nexe nije moglo uhvatiti pravi ritam.

Bidasoa je tako u prvih samo sedam minuta već pobjegla na 6:1, plus oni tri razlike iz prvog susreta i Našičani su bili u velikim problemima.

Ipak su se uspjeli trgnuti na vrijeme i početi smanjivati zaostatak te su već deset minuta kasnije golom Pribetića uspjeli poravnati na 8:8 te ubrzo i golovima Vozaba i Milete povesti 10:8.

Dotad sjajna obrana gostiju odjednom je postala propusna, Nexe je pronalazio način kako doći do pogodaka i potpuno je okrenuo susret na svoju stranu.

Na poluvremenu su Našičani imali prednost 13:11 i odmah na startu drugog dijela stigli su do pet golova prednosti (17:12), održavali su neko vrijeme tu razliku, ali ipak nisu zadržali mirnoću i Bidasoa se posve vratila te deset minuta prije kraja poravnala na 22:22.

Završnica je ipak pripala Nexeu, u zadnjih deset minuta proradio je i Radovanović s nizom dobrih obrana i Nexe na kraju slavi 29:24.

Halil Jaganjac završio je susret sa sedam golova, a Mateo Rodin dodao je pet. Kod Bidasoe Kauldi Odriozola zabio je sedam golova, a Julen Aguinagalde pet.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!