Ostali sportovi

Delija ima težak debi u UFC-u: 'To što je on najveći talent daje mi šansu da, kada ga pobijedim, budem ja najveći talent'

Branimir Korać • srijeda, 30.09.2020.
Delija ima težak debi u UFC-u: 'To što je on najveći talent daje mi šansu da, kada ga pobijedim, budem ja najveći talent'
Foto: Pixsell

Ante Delija kreće u UFC avanturu i odmah ima pakleno teškog protivnika u Francuzu Cyrilu Ganeu koji i dalje ne zna za poraz...

Ante Delija dobio je priliku kakvu mnogi sanjaju i nikad ne dosanjaju. Na početku UFC karijere odmah se bori protiv jakog imena, jednog od najtalentiranijih boraca u UFC-u u ovom trenutku, Cyrila Ganea. Delija je uletio u posljednji trenutak nakon što je nastup otkazao Šamil Abdurahimov.

"Imam još 17 dana do meča, samo treniram, treba biti što spremniji, što bolje iskoristiti ovo malo dana što je preostalo. Koncentriran sam samo na borbu", kaže Delija za net.hr.

Ugovor s UFC-om je u džepu, prva borba je dogovoreno, sada slijedi ono pravo, ono što je čekao.

"Super se osjećam, to je bio moj san. Bilo je previše emotivno za mene kad sam dobio poziv, oka nisam sklopio. Bio sam jako uzbuđen. Od prvog dana kad sam počeo trenirati slobodnu borbu cilj mi je bio doći u najbolju organizaciju i u njoj se boriti. Zato je ovo za mene stvarno velika stvar. Sad se to uzbuđenje malo smirilo. Ponosan sam na sebe i želim napraviti korak više, želim se boriti u UFC-u, dati sve od sebe. Idem od prve sekunde na pobjedu."

Do UFC-a je mogao i ranije, ali odluka je pala ipak da ne treba žuriti dok stvari ne sjednu na svoje mjesto.

"Što se tiče poziva, njega sam iz UFC-a imao još prije, ovog ljeta, ali su se izdogađale neke stvari, bile su neke čudne okolnosti, tako da nismo išli u realizaciju dogovora, odnosno borbe, ali ostali smo u kontaktu i rekli su mi da će me prvom prilikom zvati. Tako je i bilo. Zvali su me, ja sam prihvatio poziv i idemo se sad boriti."

Prvi protivnik je odmah iznimno težak i moćan.

"Definitivno je istina to što pričaju o njemu, nema poraza, impresivno izgleda, dobar je borac. No, to što je on najveći talent daje mi šansu da, kad ga pobijedim, budem ja najveći talent. Stvari se mogu okrenuti preko noći."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!