Ostali sportovi

Ivor Ban osvajač stolnoteniskog Zagreb Opena

Matej Kačan • petak, 02.10.2020.
Ivor Ban osvajač stolnoteniskog Zagreb Opena

U Domu sportova se igra međunarodni stolnoteniski turnir Zagreb Open, a prvak turnira u konkurenciji do 21 godine je Ivor Ban koji je u finalu svladao Rumunja Ionescua...

Ivor Ban osvojio je Zagreb Open u konkurenciji do 21 godine. Hrvatski junior probio se kroz šumu Rumunja, pet ih je igralo četvrtfinale, a Ban je u polufinalu bio jedini Hrvat, te na kraju u finalu s 3:1 svladao Ionescua. Nije to bio lagan meč, kod 1:1 je gubio 7:1, ali ispalo je da to i nije baš nedostižna prednost za našeg mladog igrača. Inače, Ionescu je s partnerom i suanrodnjakom Chiritom, pobijedio ga u polufinalu Zagreba, na Europskom prvenstvu 2019. osvojio zlato u parovima.

"Ovo mi je prva međunarodna titula u konkurenciji do 21 godine, nadam se ne i zadnja", kazao je Ban s osmijehom od uha do uha.

"Bila je dobra konkurencija, Rumunji su nešto mlađi, ali i nezgodni. Još ih se može pobjeđivati ha, ha. Najteži mi je meč bio onaj u polufinalu, malo sam se stisnuo. U finalu sam uspio okrenuti 7:1, dosta dobro sam to izvukao. Što ću s novčanom nagradom? Ide u kasicu prasicu ha, ha."

Solidna najava za našeg juniora koji će uskoro nastupiti na europskom Top 10. Doduše, tamo ga čekaju najbolji europski igrači, od kojih je većina starija to jest iskusnija.

Kod djevojaka do 21 godine Hana Arapović je zaustavljena u polufinalu, iako je imala lijepu priliku za finale. Zaustavila ju je neugodna Rumunjka Plaian, koja je lani bila treća juniorka svijeta, dok je danas 109. na svijetu do 21 godine. Također, u 2018. je bila viceprvakinja Europe u juniorskoj konkurenciji. Hana je nadoknadila 0:2, vodila je i 5:2 u odlučujućem setu, ali dalje je prošla Rumunjka.

U petak će u Domu sportova u glavnom ždrijebu kod seniora biti osam naših igrača, uz nositelje Kojića i Kolareka među 16 najboljih probili su se Borovnjak, Krstevski, Ban, Zovko, Simović i Petek Br. Prvi nositelj je legendarni Vladimir Samsonov.

"Dok sam bio klinac gledao sam na Samsonova i tu generaciju igrača kao na bogove. Danas ih želim pobijediti", kazao je prije početka turnira Frane Kojić, drugi nositelj turnira.

No, da i dođe do finala i eventualnog susreta sa Samsonovim trebat će se dobro oznojiti. Jer, ako sve bude prema očekivanjima, već u četvrtfinalu će ga čekati susret sa starim znancem Mihom Simovićem. Njih dvojica se znaju od malih nogu, konstantno su igrali jedan protiv drugog, a zajedno su napravili jedan od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog juniorskog stolnog tenisa kada su na Europskom prvenstvu 2010. u Istanbulu osvojili srebro.

Kod seniorki u glavnom ždrijebu je devet naših igračica, osim nositeljica Malobabić, Jazbec i Srebrnjak, među 16 najboljih probile su se

Ilić, Tubikanec, Han Vukelja, Petek, Arapović i

Ćosić.

U-21 (M), polufinale:
Chirita (Rum) - Ionescu E. (Rum) 2:3 (-7, -6, 9, 5, -6)
Tomica (Rum) - Ban (Hrv) 3:1 (-9, 4, -12, -8)
finale: Ionescu (Rum) - Ban (Hrv) 1:3 (11, -4, -12, -4)

U-21 (Ž), polufinale:
Mitrofan (Rum) - Baltushite (Lit) 2:3 (-15, 6, -13, 6, -6)
Arapović (Hrv) - Plaian (Rum) 2:3 (-8, -4, 9, 3, -7)
finale: Plaian (Rum) – Baltushite (Lit) 3:1 (6, -9, 10, 7)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!