Tenis

Borna Ćorić preko Rusa do četvrtfinala u St. Peterburgu

Branimir Korać • četvrtak, 15.10.2020.
Borna Ćorić preko Rusa do četvrtfinala u St. Peterburgu

Borna Ćorić nije dopustio iznenađenje u osmini finala turnira u St. Peterburgu. Igrao je protiv Rusa s pozivnicom organizatora Romanom Safiuljinom i svladao ga je u dva seta...

Borna Ćorić koristi dobar ždrijeb u St. Peterburgu te je došao do četvrtfinala. Nakon što je na startu svladao Feliciana Lopeza čija karijera ide silaznom putanjom, u drugom kolu igrao je protiv domaćeg igrača koji je dobio pozivnicu za glavni ždrijeb, Romana Safiuljina. Ćorić je potvrdio kako je bolji igrač i slavio je u dva seta.

Borna je odradio dobar meč i dominirao je u oba seta, trebao je i ranije dovršiti posao i da nije bilo tog mučenja na kraju, dojam bi zasigurno bio još bolji.

Prvi set riješio je rutinski, bez ikakvih problema, sa 6:3. Do breaka je stigao u šestom gemu kada je došao do 0:40 i iskoristio odmah prvu break priliku.

Drugi set ipak je bio kompliciraniji. Safiuljin je poveo s 3:0 da vi se Borna uspio vratiti i s dva breaka doći do 5:4. Tu je imao servis za meč, imao je i meč loptu, ali nije uspio dovršiti posao i Safiuljin je poravnao na 5:5. Međutim Rus odmah ponovno pada, gubi servis i u sljedećem gemu da bi Borna ovaj put bio koncentriraniji i na servisu za meč zaključio priču sa 7:5.

Ćorić je iskoristio četiri od osam break prilika, isti broj imao je i Safiuljin, ali on je iskoristio dvije manje.

U četvrtfinalu Borna će igrati protiv boljeg iz meča između Daniila Medvedeva i Reillyja Opelke.

St. Peterburg, drugo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 7) - Roman Safiuljin (Rusija, WC) 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!