Nogomet

Vlašić: 'Francuzi su čudo od kvalitete, ali nije to tolika razlika kao što možda mislite'

Mihaela Bradovski • petak, 16.10.2020.
Vlašić: 'Francuzi su čudo od kvalitete, ali nije to tolika razlika kao što možda mislite'

Nikola Vlašić bio je jedini hrvatski strijelac protiv Francuske, odradio je još jednu jako dobru utakmicu, no Hrvatska nije došla do pobjede...

U 15. nastupu u dresu reprezentacije, Nikola Vlašić postigao je peti pogodak. Dosad je zabijao dva puta Slovačkoj te po jednom Walesu i Švedskoj.

"Imao sam još nekih šansi za pogotke, u Parizu sam pogodio vratnicu, imao i drugih prilika, možda je tu moglo biti i više od pet pogodaka, ali zadovoljan sam. Volio bih da se realizirala i pokoja asistencija jer je bilo dodavanja koja nisu završena pogotkom. Kod golova Švedskoj i Francuskoj sve su bile vrhunske akcije. Sa Švedskom Luka je uzeo loptu i dao za Perišića, on pronašao Brekala, a treba i njemu čestitati jer treba povratnu loptu odigrati pravom brzinom na pravu nogu. Kod gola Francuskoj Luka je prošao, dao za Brekala koji me odmah našao", govori Vlašić za Sportske novosti.

Što se tiče samog susreta s Francuzima, Vlašić smatra da je Hrvatska zaslužila više.

"Osim prvih 15 minuta, odlično smo stajali na terenu, posebno u drugom dijelu kada smo imali i dominaciju i prilike. Trebali smo pobijediti, dogodi se da primiš takav gol. Zabili su nam na 1:1 iz sjajne akcije, takvo što teško se brani. Na žalost ispalo je da se u prvih 15 minuta dogodila ta njihova dominacija, možda se oni pitaju što se dogodilo da je Hrvatska bila bolja u ostatku susreta. Najvažnije je što smo pokazali da možemo s njima. Na kraju smo ipak izgubili, ali bolje sada u Ligi nacija nego primjerice na Euru."

Vlašić nije bio impresioniran Francuzima, bio je već na travnjaku s brojnim zvijezdama i malo toga može ga impresionirati.

"Ljudi imaju malo krivi dojam o tome, svi mi igramo nogomet već dugo godina. Nije to sad razlika da pomislim da su puno bolji od bilo koje druge momčadi. Sve mi je na terenu bilo normalno, ne bih ih previše dizao u nebesa. Oni su čudo od kvalitete, ali nije to tolika razlika kao što možda mislite."

Vlašić ih respektira, ali ima onaj pozitivan mentalitet i želi im se nametnuti.

"Imam visoko mišljenje o svojim mogućnostima. Respektiram sve te igrače i znam što su napravili u karijeri, ali nemam strahopoštavanje da bih se uplašio. Nemam takav mentalitet već želim dokazati da se mogu s njima nositi."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!