Tenis

Ćorić ipak nije došao do naslova u St. Peterburgu, Rubljov je bio prejak

Matej Kačan • nedjelja, 18.10.2020.
Ćorić ipak nije došao do naslova u St. Peterburgu, Rubljov je bio prejak

Borna Ćorić ipak nije uspio osvojiti ATP turnir u Sankt Peterburgu. Od njega je u finalu bolji bio deseti igrač svijeta, Rus Andrej Rubljov...

Ruski tenisač Andrej Rubljov ipak je osvajač ATP turnira u Sankt Peterburgu na svom "domaćem terenu". Rubljov je u finalu za sat i 40 minuta igre svladao hrvatskog tenisača Bornu Ćorića koji tako sjajan tjedan nije uspio naplatiti titulom.

Imao je Ćorić sjajnu šansu u prvom setu povesti protiv trećeg nositelja i 10. igrača svijeta. U prvih 12 gemova svatko je držao svoj servis poprilično čvrsto i sigurno, tek je Ćorić jednom morao spašavati break loptu pri 3:2 i prednosti za Rubljova.

Došlo se do tie-breaka, a tu Ćorić kreće sjajno i dolazi do 5:2. Trebalo je tek osvojiti dva poena, ali Rubljov je zaigrao sjajno te je povezao pet poena, okrenuo na 7:5 i uzeo prvi set nakon točno sat vremena igre.

U drugom je setu dovoljan Rusu bio tek oduzet servis u petom gemu. Nakon 2:2 je Borna odservirao slabije te je krenuo s 15:40, a uspio je spasiti tek prvu break loptu. Drugu nije, Rubljov je potom obranio servis za 4:2 te je sigurno odigrao do kraja do 6:4 i naslova.

ATP Sank Peterburg, finale:
Borna Ćorić (Hrvatska, 7) - Andrej Rubljov (Rusija, 3) 6:7, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!