Tenis

Đoković izborio meč protiv Ćorića, neočekivani poraz Stana Wawrinke

Branimir Korać • srijeda, 28.10.2020.
Đoković izborio meč protiv Ćorića, neočekivani poraz Stana Wawrinke

Odigran je još dio susreta prvog kola turnira u Beču, a protivnika u drugom kolu saznao je Borna Ćorić. Njega čeka dvoboj protiv Novaka Đokovića...

Stan Wawrinka neočekivano je poražen od čileanskog zemljaša Cristiana Garina u tri seta. Wawrinka nije u nekoj formi, a ovdje nije niti jednom oduzeo servis protivniku. Garin je u prvom i trećem setu napravio po jedan break, a u drugom setu spasio je čak sedam set loptu, ali ipak ne i osmu te je poražen s 11:9 u 13. igri.

Ukrajinski lucky loser Vitalij Sačko poražen je od Dominica Thiema u dva seta, ali može biti zadovoljan otporom. Za igrača koji niti na ITF turnirima ne dominira, devet osvojenih gemova protiv trećeg igrača svijeta je sasvim dobar rezultat.

Karen Hačanov još nije dobio ozbiljniji meč na brzoj podlozi nakon Roland Garrosa. Novi poraz protiv iole jačeg igrača upisan je u prvom kolu Beča gdje ga je u dva seta porazio Grigor Dimitrov.

Bez prevelike muke do pobjede je stigao talijanski lucky loser Lorenzo Sonego koji je izbacio Dušana Lajovića. Lajoviću je ovo četvrti uzastopni poraz i ne može biti zadovoljan aktualnom formom. Od Roland Garrosa nije osvojio niti set, a nije igrao s igračima iz Top 40.

Prvi igrač svijeta Novak Đoković odradio je zagrijavanje protiv Filipa Krajinovića i izborio meč protiv Borne Ćorića. Đoković nije briljirao, Krajinović je imao dosta prilika, u prvom setu i set loptu, ali ostalo je na tome.

Beč, prvo kolo:
Cristian Garin (Čile) - Stan Wawrinka (Švicarska) 6:4, 6:7(9), 6:3
Dominic Thiem (Austrija, 2) - Vitalij Sačko (Ukrajina, LL) 6:4, 7:5
Grigor Dimitrov (Bugarska) - Karen Hačanov (Rusija) 7:6(6), 6:3
Lorenzo Sonego (Italija, LL) - Dušan Lajović (Srbija) 6:4, 6:3
Novak Đoković (Srbija, 1) - Filip Krajinović (Srbija) 7:6(6), 6:3
Hubert Hurkacz (Poljska) - Attila Balazs (Mađarska, Q) 6:3, 7:5
Daniel Evans (Velika Britanija, SE) - Aljaž Bedene (Slovenija, Q) 6:3, 4:5 predaja Bedenea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!