Tenis

Nadal do tisućite pobjede u karijeri, Anderson predao Medvedevu

Matej Kačan • četvrtak, 05.11.2020.
Nadal do tisućite pobjede u karijeri, Anderson predao Medvedevu

Odigran je ostatak mečeva drugog kola ATP turnira Masters serije u Parizu, a poseban je jubilej proslavio prvi nositelj Rafael Nadal koji je došao do tisućite pobjede i to protiv Feliciana Lopeza...

Iskusni španjolski tenisač Feliciano Lopez je mogao biti dio velikog jubileja za svog dugogodišnjeg reprezentatvnog kolege i sunarodnjaka Rafaela Nadala. Nadal je baš protiv Lopeza preokrenuo 0-1 u setovima te je došao do tisućite pobjede u karijeri.

Prvi nositelj turnira je opasno visio jer je nakon 6:4 za Lopeza morao u drugom setu ići sve do tie-breaka gdje je sunarodnjaka slomio tek sa 7:5. U trećem je setu Nadal krenuo sjajno i odmah je napravio break, a onda je na svom servisu spasio break lopte.

Došao je do 2:0, a onda je do kraja meča sigurno sve priveo kraju te sa 6:4 ide u osminu finala i u susret s Jasonom Thompsonom koji je izbacio Bornu Ćorića.

Nakon što je do drugog kola došao bez dovršenog seta nakon predaje protivnika, Kevin Anderson nije imao sreće ni zdravlja te je protiv Daniila Medvedeva predao u tie-breaku prvog seta. Od početka je Južnoafrikanac imao problema te je dvaput morao čupati svoj servis i spašavati pet break lopti, ali je na kraju predao na 5:2 za Rusa u trinaestoj igri.

Uvjerljivi su bili i četvrti te peti nositelj Aleksander Zverev i Andrej Rubljov. Zverev je sa sigurnih 6:2 i 6:2 za manje od sat vremena svladao Miomira Kecmanovića, dok je Rubljov bio još uvjerljiviji protiv Radua Albota kojem je prepustio tek tri gema.

Manjih problema je imao Stan Wawrinka koji je od Tommyja Paula izgubio prvi set, a u drugom je propustio nekoliko prilika da sve završe prije tie-breaka. Ipak, Švicarac je mnogo propuštao, Amerikanac se nije dao, ali je Wawrinka došao do 1-1 sa 7:6, a onda je u trećem setu sve bilo lakše sa 6:2.

Od nositelja su s po 2-0 u setovima poprilično sigurni bili Diego Schwartzman protiv Richarda Gasqueta te Miloš Raonić koji je izbacio još jednog domaćeg predstavnika Pierrea Herberta.

ATP Pariz, drugo kolo:
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Feliciano Lopez (Španjolska) 4:6, 7:6, 6:4
Daniil Medvedev (Rusija, 3) - Kevin Anderson (JAR) 6:6 PREDAJA
Radu Albot (Moldavija) - Andrej Rubljov (Rusija, 5) 1:6, 2:6
Aleksander Zverev (Njemačka, 4) - Miomir Kecmanović (Srbija) 6:2, 6:2
Stan Wawrinka (Švicarska, 12) - Tommy Paul (SAD) 4:6, 7.6, 6:2
Alex De Minaur (Australija, 16) - Lorenzo Sonego (Italija) 6:3, 7:5
Pierre Herbert (Francuska) - Miloš Raonić (Kanada, 10) 4:6, 4:6
Diego Schwartzman (Argentina, 6) - Richard Gasquet (Francuska) 7:5, 6:3
Yoshihito Nishioka (Japan) - Adria Mannarino (Francuska) 3:6, 7:6, 3:6
Benjamin Bonzi (Francuska) - Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska) 4:6, 4:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!