Nogomet

Rijeka i HNS dobili Uefine kazne

Matej Kačan • subota, 14.11.2020.
Rijeka i HNS dobili Uefine kazne
Foto: Pixsell

HNS i Rijeka dobili su kazne od strane Uefe zbog kršenja protokola protiv koronavirusa od strane gledatelja dok su još smjeli na tribine...

Krovna europska nogometna organizacija UEFA odrezala je kazne organizatorima utakmica zbog kršenja sigurnosnih protokola za suzbijanje pandemije koronavirusa. Kako prenose 24 sata, kažnjena su tri kluba iz Lige prvaka, ali i Rijeka i HNS.

Iz Lige prvaka su kazne dobili Rennes (10 tisuća eura) te Dynamo Kijev i Ferencvaroš (po pet tisuća). Kod njih gledatelji nisu poštovali socijalnu distancu na stadionima te neki nisu nosili maske dok se još na stadione moglo ići u prvom kolu. Dodatne kazne su zbog blokiranih prolaza na stadionu dobili Dynamo i Rennes.

U Europskoj ligi su zbog istih razloga (distanca i maske) kažnjeni CSKA Sofija i Rijeka, svaki po pet tisuća eura. Rijeka ima i dodatnu kaznu od deset tisuća zbog neprimjerenog navijanja protiv Sociedada kad je bilo oko dvije tisuće ljudi.

Kažnjen je i HNS zbog propusta u organizaciji utakmica Lige nacija protiv Švedske i Francuske i to s pet tisuća eura, a iste su kazne dobili i latvijski i luksemburški savez.

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!