Nogomet

Liga B: Mađari iskoristili potop Rusa u Beogradu i prošli u elitni rang

Branimir Korać • četvrtak, 19.11.2020.
Liga B: Mađari iskoristili potop Rusa u Beogradu i prošli u elitni rang

Odigrane su sve utakmice Lige B Lige nacija i poznati su svi sudionici elitnog ranga. Mađarska, Wales, Češka i Austrija ušli su u Ligu A...

Mađarska je izborila promociju u Ligu A nakon što je svladala Tursku s 2:0 i još joj se poklopio rezultat iz dvoboja Srbije i Rusije. Mađarima je trebala pobjeda uz kiks Rusa i to se i dogodilo.

Do 57. minute čekala je Mađarska na prvi pogodak, zabio ga je David Siger da bi nakon toga Kevin Varga stavio točku na i i potvrdio pobjedu Mađara.

Istovremeno Rusi su trebali "samo" pobjedu protiv Srbije, a na kraju su teško stradali s 5:0. Srbi su se tako spasili i izbjegli posljednje mjesto u skupini te u Ligu C ispada Turska.

Srbija je već do poluvremena riješila pitanje pobjednika zabivši čak četiri gola. Dva je postigao Luka Jović dok su po jedan dodali Nemanja Radonjić i Dušan Vlahović. U drugom dijelu Filip Mladenović postavio je konačnih 5:0.

U Ligu A odlaze i Austrijanci koji su se pošteno namučili protiv B momčadi Norveške. Norvežani zbog odluke lokalnih epidemiologa nisu mogli otputovati na gostovanje u Austriju te je tamo otišla B reprezentacija koja je odigrala 1:1 i bila na rubu prolaza.

Povela je Norveška golom Ghayasa Zahida u 61. minuti i držala vodstvo sve do 94. kada Adrian Grbić poravnava na 1:1.

Susret bez nekog značaja odigrali su Sjeverni Irci i Rumunji, a završilo je 1:1. Poveli su domaćini golom Liama Boycea, a izjednačio je Eric Bicfalvi.

Wales je svladao Finsku s 3:1 u izravnoj borbi za prolaz. Velšani su imali olakšanm posao nakon što je Jere Uronen isključen u 12. minuti zbog prekršaja kao zadnji igrač obrane. Harry Wilson, Daniel James i Kieffer Moore bili su strijelci za Wales, a Teemu Pukki za Finsku.

U Ligu C ispada Bugarska koja je trebala pobjedu u Irskoj, a odigrala je samo 0:0.

Napredovali su do Lige A i Česi koji su s 2:0 bili bolji od Slovaka i automatski ih poslali u Ligu C. Tomaš Souček i Zdenek Ondrašek bili su strijelci za Češku. Izrael je svladao Škotsku 1:0 čime su Škoti ostali bez prvog mjesta. Zapaprio im je Manor Solomon.

Liga B, šesto kolo:
Mađarska - Turska 2:0
Srbija - Rusija 5:0
Austrija - Norveška 1:1
Sjeverna Irska - Rumunjska 1:1
Wales - Finska 3:1
Irska - Bugarska 0:0
Češka - Slovačka 2:0
Izrael - Škotska

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!