Nogomet

Barcelona slavila u Kijevu, Juventus se provukao protiv Ferencvaroša

Jan Šneler • utorak, 24.11.2020.
Barcelona slavila u Kijevu, Juventus se provukao protiv Ferencvaroša

U skupini G Lige prvaka prema očekivanjima Juventus i Barcelona osigurali su nokaut fazu, ali momčad iz Torina došla je do pobjede daleko teže...

Kao što smo mogli i pretpostaviti, iz skupine G u sljedeću fazu ići će Barcelona i Juventus, a nakon još dvije utakmice, saznat ćemo i s kojeg mjesta. Večeras su obje momčadi upisale pobjedu, ali Juventus je imao daleko teži posao.

Juventus - Ferencvaroš 2:1

Nije Juventus imao naizgled težak posao koliko su slabo igrali, naročito u prvom dijelu. Nakon dosta mirnog početka susreta, u 19. minuti Myrto Uzuni jako se lijepo snašao u petercu i zabio za vodstvo gostiju.

Bivši nogometaš Lokomotive donio je prednost Ferencvarošu, a proslavom gola pomalo i iziritirao Cristiana Ronalda. Portugalac mu je uzvratio nešto kasnije.

U 35. minuti Ronaldo se oslobodio dvojice čuvara i s dvadesetak metara lijepo pogodio prvi kut. Odličan udarac najboljeg igrača Juventusa koji je vratio Staru Damu u igru.

U nastavku susreta potpuna ofenziva Juventusa koji je tražio put do gola i ponekad izgledao dosta tromo i sporo. Treba biti iskren i reći da nisu niti sreće imali jer su stative pogađali Federico Bernardeschi i Alvaro Morata.

Ipak, u sudačkoj nadoknadi, Juan Cuadrado ubacuje u peterac, Morata je ostao sam i glavom šutirao prema golu. Na žalost gostujućeg vratara, lopta mu je prošla kroz noge i ušla u mrežu te se Juventus u zadnjim minutama spasio i upisao nova tri boda.

Dinamo Kijev - Barcelona 0:4

Ogromna kriza potresa Barcelonu i svakim danom sve više problema izlazi iz nekad prilično skladnog kluba. Uz to, Katalonci su u Kijev došli bez Lionela Messija, Gerarda Piquea i još nekoliko prvotimaca.

U prvom dijelu Barcelona je izgledala dosta loše. Nije bilo pravih lopti, kretanja igrača nisu pokazivala neku ogromnu želju i Dinamo Kijev je prilično lako održao neriješenih 0:0.

Ipak, u nastavku susreta Barcelona je zaigrala daleko bolje i na kraju zasluženo slavila. Sve je započeo Sergino Dest pogotkom u 52. minuti, a nastavio Martin Brathwaite pet minuta kasnije kada je iskoristio asistenciju Oscara Mingueze i zakucao loptu u mrežu.

Inače Mingueza je zbog ozlijeđenih stopera upisao s 21 godinom prvi nastup za Barcelonu i pokazao da se na njega itekako može računati. Osokoljeni vodstvom, gosti su nastavili s napadima i u 70. minuti povećali prednost.

Ponovno je Brathwaite bio u igri, ovoga puta iz kaznenog udarca kojeg je sam i izborio. Konačnih 0:4 postavio je Antoine Griezmann pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liga prvaka, Skupina G, 4. kolo:
Juventus - Ferencvaroš 2:1
Dinamo Kijev - Barcelona 0:4

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Dynamo Kijev0:4Barcelona
Juventus2:1Ferencvaros
1Barcelona 616:5+1115
2Juventus 614:4+1015
3Dynamo Kijev 64:13-94
4Ferencvaros 65:17-121

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Dynamo Kijev0:4Barcelona
Juventus2:1Ferencvaros
1Barcelona 616:5+1115
2Juventus 614:4+1015
3Dynamo Kijev 64:13-94
4Ferencvaros 65:17-121

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!