Košarka

NBA odgodila All-Star vikend, Indianapolis će biti domaćin 2024.

Matej Kačan • četvrtak, 26.11.2020.
NBA odgodila All-Star vikend, Indianapolis će biti domaćin 2024.

Zbog gustog rasporeda i manjeg broja utakmica u NBA ligi te skraćene sezone, All-Star vikend 2021. se neće održati, dok će Indianapolis svoje domaćinstvo odraditi 2024. godine...

Zgusnut raspored i manji broj utakmica u NBA ligi rezultirali su jednim presedanom, alii pak očekivanom odlukom. 2021. neće biti All-Star vikenda, a Indianapolis koji je trebao biti domaćin će to "odraditi" 2024. godine.

Vikend u kojem se sve zvijezde NBA lige skupljaju na jednom mjestu trebao je biti od 12. do 14. veljače, ali ukidanje te mini pauze daje ligi fleksibilnost u rasporedu. Također, pandemija koronavirusa onemogućava sigurno organiziranje događaja s toliko osoba sa svih strana države.

Pacersi i NBA su tako najavili da će Indianapolis svoje domaćinstvo dobiti 2024. godine. Tako će 2021. biti prva godina bez All-Star utakmice nakon 1999. godine kad je sezona krenula kasnije zbog lockouta.

Ipak, NBA je najavila da će određenih proslava i događanja biti, ali će planove za to objaviti kasnije. Svakako je u planu neki oblik odavanja poštovanja igračima koji imaju najbolje sezone i koji bi inače bili izabrani u All-Star momčadi.

Sezona će krenuti 22. prosinca, a trebala bi završiti do ljeta i Olimpijskih igara i raspored je vrlo zgusnut. Igrat će se zato 10 utakmica manje, a tradicionalna pauza od tjedan dana zbog All-Stara dodatno bi otežala slaganje rasporeda. Također, treba računati i na pokoju odgođenu utakmicu zbog koronavirusa pa će dodatni tjedan dati priliku za nadoknade.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaNBAKoronavirus
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!