Nogomet

Gattuso: 'Odigrali smo puno bolje nego prije tri tjedna u Rijeci'

Mihaela Bradovski • petak, 27.11.2020.
Gattuso: 'Odigrali smo puno bolje nego prije tri tjedna u Rijeci'
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Napoli je u četvrtom kolu grupne faze Europske lige slavio protiv Rijeke s 2:0 u susretu u kojem je bio bolji nego prije tri tjedna, ali niti Rijeka nije podbacila...

Sve je bilo u znaku oproštaja s Diegom Maradonom. Dan nakon Maradonine smrti, njegov Napoli morao je na travnjak, čekao ga je dvoboj protiv Rijeke.

"Za Diega me vežu prekrasne uspomene, nekoliko smo puta večerali zajedno. Umro je, ali nikada neće umrijeti, jer je bio izvanredna osoba. Kao i svi ostali, griješio je i on. Čak i jučer vozeći se gradom, moglo se reći da je atmosfera bila potpuno drugačija. Diego je došao s drugog planeta i živjet će vječno, kao i sve legende i nadam se da će pozdraviti moju sestru tamo gore. Jedino mi je žao što se nikad nisam stigao boriti s njim na terenu. Ovo je naš posao, naša je dužnost nastaviti i veseliti se, igrat ćemo svaka tri dana. Nadamo se da ćemo mu što prije posvetiti pehar", govorio je Gennaro Gattuso.

Gattuso je usporedio Maradonu sa zaštitnikom Napulja i istaknuo posebnosti ovog grada.

"Diego nije bio čovjek koji je osvojio Scudetto, bio je najbolji igrač na svijetu koji je nosio dres Napolija, predstavljao ovaj grad i ostvario san cijele generacije kad su svi trofeji odlazili u klubove sa sjevera. Ne znam jesu li San Gennaro ili Diego Armando Maradona važniji za ovaj grad, uz svo dužno poštovanje svecu. To je izuzetan grad, kao da živite u Rio de Janeiru ili Buenos Airesu. Ima miris hrane i zvuk života 24 sata na dan, postoji takva strast i toplina. Već dugi niz godina živim na sjeveru, ali unutra ostajem južnjak."

Što se tiče samog susreta, Gattuso je istaknuo kako je Napoli odigrao bolje nego na Rujevici iako je i dalje bilo pogrešaka.

"Sve su utakmice teške jer čak i protiv lokalne momčadi bit će problema ako ne pristupite utakmici na pravi način. Naš nastup je bio puno bolji nego prije tri tjedna na gostovanju u Rijeci, ali svejedno smo napravili previše pogrešaka."

Posljednjih dana govorilo se kako Gattuso ima problema sa svlačionicom, da je ušao u sukob s igračima.

"Pisale su se stvari koje jednostavno nisu bile istinite. Ne prepirem se sa svojim igračima, jednostavno sam im rekao što mislim. Rekao sam da moramo vidjeti isti naboj bilo da vodimo ili gubimo. Znaju što mislim, stalno im govorim na treningu. Pobijedili smo u osam od zadnjih 11 utakmica, ali ako ljudi misle da smo Galacticosi ili poput Barcelone, griješe. Ono što želim vidjeti je glad, želja da jedni drugima pomognemo i radimo zajedno."

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!