Liga prvaka, skupina H, 5. kolo, 02.12.2020, 21:00 h
Manchester United
Manchester United 1:3 Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain

Neymar iskažnjavao United i zakomplicirao skupinu H

Matej Kačan • srijeda, 02.12.2020.
Neymar iskažnjavao United i zakomplicirao skupinu H

Najzvučniji susret srijede u Ligi prvaka je pripao PSG-u. Parižani su u gostima kod Manchester Uniteda preživjeli dobar period igre domaćina i iskažnjavali greške...

Nakon petog kola u skupini H je situacija maksimalno komplicirana. PSG je u gostima svladao Manchester United te je došao do devetog boda, koliko imaju i United i Leipzig pa nas čeka dramatično šesto kolo. Parižani su kroz Old Trafford prošli s 3:1 u sjajnoj i dinamičnoj utakmici.

U prvom je poluvremenu PSG bio bolji i konkretniji, a počelo je vrlo dinamično i rano su gosti poveli. Već u šestoj minuti je nakon pritiska Parižana Kylian Mbappe oprobao udarac koji je završio u bloku.

No, odbijanac je došao u noge Neymara koji je iskosa s tri metra lako pogodio mrežu i PSG rano vodi. I nakon pogotka je PSG nastavio napadački. U desetoj minuti priliku ima Florenzi, ali je David de Gea pokazao svoje reflekse, a u 14. minuti bi Neymar imao zicer da je stigao do lopte nakon ubačaja, ali nije uspio.

Usporedno s nogometnim situacijama, rasla je napetost na terenu i u sukobima su glavne figure uglavnom bili u duelima agresivni Fred te Neymar koji često zna upražnjavati ekstrakurikularne aktivnosti na terenu. Tako se u 23. pregledavao VAR zbog Fredovog udarca glavom prema Paredesu, ali nije bilo crvenog kartona, već sao žuti.

Manchester je nekako uvijek u svojim prilikama imao potez viška i činilo se kao da se domaći previše trude "ugurati" loptu u gol. No, kad su se okrenuli udarcima iz daljine, sreća se okrenula. Tako u 32. Anthony Martial ulazi s desne strane u sredinu te puca sa 17 metara, ali Keylor Navas brani.

No, lopta se odbila Marcusu Rashfordu koji je sam pucao s 18 metara, a lopta se od obrambenog igrača odbila u mrežu i United ima 1:1. Uspio je Manchester izdržati s tim rezultatom do poluvremena, a onda gledamo drugi odnos snaga.

United je u drugi dio krenuo sjajno. Martial i Edinson Cavani su kontrama radili kaos u obrani Parižana, na svakoj lopti i u duelu je United bio brži i zagospodario je terenom, ali je izostala završnica.

Najbolju šansu United propušta u 57. kad je Rashford izbacio Cavanija, ovaj ide na Navasa i loba ga, ali lopta pogađa gredu, a onda Navas fantastično brani odbijanac koji je došao u noge Martialu. Nakon toga su stvari krenule nizbrdo za United.

Prvo je Bakker na kušnju stavio De Geu, ali ovaj loptu šalje u korner, a iz tog udarca iz kuta je pao gol za PSG. Odbijala se lopta u šesnaestercu Uniteda, a na kraju je Diallo našao Marquinhosa na petercu te ovaj lako pogađa, a nakon VAR provjere nema zaleđa.

Čim se izvela lopta, nova nevolja za United. Fred je zakasnio u start i dobio drugi žuti karton pa United ostaje s desetoricom. Nije preostalo drugo nego da Manchester krene naprijed u potragu za bodom koji bi osigurao prolaz.

Pokušao je Pogba u 80. iz sjajnog voleja koji ide preko grede, a onda Navas brani udarac glavom Fernandesa. No, napadi Uniteda su otvorili prostor za kontre iz koje je Mbappe propustio zicer u 89., ali PSG je utakmicu "ubio" u prvoj minuti nadoknade.

Rafinha je dobro ušao u lijevu stranu u šesnaestercu te je poslao povratnu za Neymara, a ovaj nema težak posao i izbliza pogađa praznu mrežu za 3:1. Čeka nas tako dramatično šesto kolo u kojem će igrati United i Leipzig te PSG i Bašakšehir. Bod u Njemačkoj i dalje vodi United u nokaut fazu, a tim bi rezultatom i PSG došao u priliku da se plasira pobjedom protiv Turaka.

Liga prvaka, peto kolo:
Manchester United - PSG 1:2

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Basaksehir3:4RB Leipzig
Manchester United1:3PSG
1PSG 613:6+712
2RB Leipzig 611:12-112
3Manchester United 615:10+59
4Basaksehir 67:18-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Basaksehir3:4RB Leipzig
Manchester United1:3PSG
1PSG 613:6+712
2RB Leipzig 611:12-112
3Manchester United 615:10+59
4Basaksehir 67:18-113

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • patkovic03.12.2020. u 08:40
    znači da lajpcig mora dobiti a tako će i biti
    patkovic