Final Four Lige prvaka, polufinale, 28.12.2020, 20:30 h
Kiel
Kiel 36:35 Telekom Veszprem
Telekom Veszprem

Spektakularno drugo polufinale, Duvnjakov Kiel kroz produžetak do finala

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 28.12.2020.
Spektakularno drugo polufinale, Duvnjakov Kiel kroz produžetak do finala

Kiel je izborio prolaz u finale Lige prvaka pobjedom u produžetku protiv Veszprema 36:35. Bila je to spektakularna utakmica puna uspona i padova, a na kraju okončana pobjedom Kiela...

Kao što se i očekivalo drugo poluvrijeme bilo je puno izjednačenije i vodila se borba do samog kraja. Kiel je u završnici bio spretniji, izborio je pobjedu u produžetku te tako prošao u finale gdje ga čeka Cindrićeva Barcelona.

Prvo poluvrijeme pripalo je Nijemcima, odradili su jako dobar posao u obrani, ali i najvećim dijelom prvog poluvremena Veszprem je u napadu bio baš loš. Puno izgubljenih lopti, bez prave ideje i nimalo ne čudi što je Kiel na odmoru imao visokih 18:13.

U 37. minuti golom, Zarabeca Kiel je poveo 22:16 i onda ušao u krizu. Točnije Corrales je branio fantastično i zaustavio Nijemce. U narednih 15 minuta jedino ga je Domagoj Duvnjak dva puta svladao, a Veszprem u tom razdoblju napravio seriju 12:2.

Mađari su tu imali potpunu kontrolu nad rezultatom i činilo se da idu prema pobjedi, ali onda su oni stali što Kiel koristi za seriju 5:0 i vraćanje prednosti na svoju stranu.

Omar Fathy dvije minute prije kraja poravnava na 29:29, a u završnici Corrales dobro brani i zadržava rezultat u egalu.

Otišlo se u produžetke gdje je prvo Veszprem uspio otići na dva gola prednosti, Kiel se vratio, a u zadnjoj minuti golom Niclasa Ekberga poveo 36:35. Imali su Mađari 40 sekundi za zadnji napad, ali nisu niti zapucali kako treba i Kiel je odnio pobjedu.

Osam golova uz samo jedan promašaj postigao je Hendrik Pekeler, gol manje Ekberg, Sander Sagosen zabio je pet golova, ali iz čak 14 pokušaja, a Duvnjak četiri gola uz dva promašaja.

Kod Mađara Corrales je skupio 17 obrana, po sedam golova zabili su Gašper Marguč i Vuko Borozan, a pet Omar Fathy.

Final Four Lige prvaka

polufinale

Barcelona37:32Paris Saint-Germain
Kiel36:35 *Telekom Veszprem

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!