Košarka

Šarićevi Sunsi bolji od Bojanovog Jazza, Hrvati nisu briljirali

Matej Kačan • petak, 01.01.2021.
Šarićevi Sunsi bolji od Bojanovog Jazza, Hrvati nisu briljirali

U novogodišnjoj noći se igrao velik broj NBA utakmica, a posebno zanimljiv bio je susret dva hrvatska predstavnika Bojana Bogdanovića i Darija Šarića...

Oni koji su Novu godinu dočekali kod kuće uz NBA, imali su prilike pogledati hrvatski dvoboj u ligi. Naime, susreli su se Phoenix Suns Darija Šarića te Utah Jazz za koji nastupa Bojan Bogdanović.

Oba hrvatska predstavnika nisu briljirala, a Šarić je bolji bio i na osobnom i na momčadskom planu. Sunsi su bili uvjerljivi te su u prvoj četvrtini preuzeli prednost koji će braniti do kraja. Dobra momčad Phoenixa skočila je na 4-1 omjer, po prvi put nakon 2009.

Bilo je uvjerljivih 106:95 za Phoenix koji je šutirao preko 40 posto za tricu i preko 50 posto ukupno, a predvodio ga je Devin Booker s 25 poena i sedam asistencija. Po 16 su dodali Jae Crowder i Mikal Bridges, dok je Šarić s klupe šutirao loših 1/7 iz igre za 18 minuta te je postigao pet poena (trica i dva bacanja) uz pet skokova.

Nije se proslavio ni Bogdanović koji je za malo manje od 29 minuta ostao bez ubačaja iz igre (0/5) te je sva tri poena zabio iz bacanja, a uhvatio je jedan skok i podijelio jednu asistenciju. 23 poena kod Jazza upisao je Donovan Mitchell.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!