Košarka

Cedevita Junior protiv Zadra: 'Na nama je da pružimo što bolji otpor'

Sportnet, Matej Kačan • ponedjeljak, 11.01.2021.
Cedevita Junior protiv Zadra: 'Na nama je da pružimo što bolji otpor'
Foto: Pixsell

U osmini finala Kupa Krešimira Ćosića, košarkaši Cedevite Junior pokušat će doći do velikog iznenađenja kako bi izbacivanjem Zadra ostvarili plasman na završni turnir...

Jedan od zaostalih susreta osmine finala Kupa Krešimira Ćosića donosi dvoboj vodećih ekipa HT Premijer lige i Prve muške lige. Kod Cedevite Junior u goste stiže Zadar, a do iznenađenja protiv branitelja naslova u Kupu pokušat će doći Marko Trninić, trener Cedevite Junior.

"Igramo s momčadi koja je definitivno puno kvalitetnija od svih ekipa s kojima smo se susretali ove sezone. U utakmicu ulazimo maksimalno rasterećeni i mislim da naši igrači u tom susretu trebaju uživati i pokazati svoj potencijal. Zadržat ćemo način igre koji njegujemo cijele sezone, agresivno obrambeno sa što više tranzicijskih napada. Mislim da je Zadar momčad koja će se u Hrvatskoj boriti za naslov prvaka, mi se borimo za ulazak u HT Premijer ligu i nadamo se da se ta razlika u kvalitativnoj razini neće toliko vidjeti. Na nama je da pružimo što bolji otpor i da pokušamo doći do iznenađenja ako to bude moguće", kazao je trener.

Susret je najavio i Petar Dubelj, igrač jednog od favorita za osvajanje Prve muške lige:

"Ovo je velika prilika za nas da vidimo gdje se nalazimo u srazu s jednom od ponajboljih hrvatskih momčadi i braniteljem naslova pobjednika Kupa Krešimira Ćosića. Oni su veliki favoriti, igraju ABA ligu tako da je to veliki izazov za nas i cijelu ekipu. Mi nemamo još poraza u 15 službenih utakmica ove sezone, sada ćemo se probati pokazati u što boljem svjetlu da dođemo do nekog povoljnog rezultata. Sumnjam da će nas Zadar podcijeniti, oni su jedna iskusna momčad, igra se jedna utakmica, nema uzvrata tako da će u susret ući sigurno maksimalno ozbiljno", rekao je Dubelj.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!