Rukomet

Češka otkazala nastup na Svjetskom prvenstvu, otvorila se prilika za Sjevernu Makedoniju!

Mihaela Bradovski • utorak, 12.01.2021.
Češka otkazala nastup na Svjetskom prvenstvu, otvorila se prilika za Sjevernu Makedoniju!
Foto: Pixsell

Zbog velikog broja pozitivnih igrača na koronavirus, Česi su odlučili otkazati nastup na Svjetskom prvenstvu. Prema IHF-ovom pravilniku, prva zamjena je Sjeverna Makedonija...

Veliki udarac za češku rukometnu reprezentaciju, ali i samu organizaciju Svjetskog prvenstva. Češka je zasad najveća žrtva ovog pandemijskog SP-a jer nije u mogućnosti niti nastupiti u Egiptu.

Posljednjih dana dolazile su vijesti o velikom broju zaraženih igrača češke reprezentacije, ali nekako se činilo da će Česi ili pozvati zamjene ili će se igrači jednostavno početi oporavljati i doći u nekom trenutku do Egipta.

Međutim, na kraju je situacija potpuno eskalirala i Češka je morala odustati od nastupa.

"Pratili smo testove koji su se odvijali jučer i danas. Na temelju toga, sudjelovanje češke reprezentacije na Svjetskom prvenstvu otkazuje se na temelju medicinske preporuke. Tijekom posljednjeg testa dodane su još dvije infekcije. Ukupno imamo 12 zaraženih, a od 21 igrača koje smo željeli poslati na Svjetsko prvenstvo, 17 ih ima zdravstvene probleme."

"Odletjeli bismo i s igračima koji još nisu imali koronu i postojao bi rizik da mogu dobiti bolest. Što se sporta tiče, ne moramo o tome puno razgovarati. Od 21 igrača, u kojima je bio velik udio iskusnih igrača, izvan igre je bilo 17. Osim što nisu mogli putovati s punim timom, nitko od trenera koji vode momčad ne može letjeti. Procijenili smo to kao kockanje sa zdravstvenog gledišta i rizik s imenom češkog rukometa", rečeno je na izvanrednoj konferenciji za medije.

Makedonci se već neko vrijeme pripremaju na mogućnost da uskoče kao prva rezerva i eto im prilike. Trebali bi igrati u skupini s Egiptom, Švedskom i Čileom.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!