Košarka

Budućnost pobjedom krenula u Top 16, Buva ponajbolji u debiju

Matej Kačan • utorak, 12.01.2021.
Budućnost pobjedom krenula u Top 16, Buva ponajbolji u debiju
Foto: Pixsell

Odigrana su dva susreta prvog kola Top 16 Eurokupa u skupini F i G, a podgorička Budućnost je uvjerljivo svladala Bourg za koji je vrlo uspješno debitirao hrvatski centar Ivan Buva...

Iako je njegova nova momčad uvjerljivo poražena na startu Top 16 Eurokupa, Ivan Buva imao je vrlo zadovoljavajuć debi u dresu Bourga. Hrvatski centar nedavno je pristigao francuski klub, a njegova je ekipa iz Podgorice ponijela minus 28.

Budućnost je bila nemilosrdna i fantastična te je rano najavila da bi se u Eurokupu mogla boriti i za najviše domete. Već nakon prve dionice je bilo devet poena viška, na poluvremenu 14, a najviše razlike se dodalo na konto domaćina u posljednjoj četvrtini za konačnih 108:80.

Nikola Ivanović je kod Budućnosti zabio 17 te je podijelio sedam dodavanja, 16 je ubacio Willie Reed. Buva je za Bourg igrao 25 minuta te je zabio 16 poena uz šut iz igre 8/14, a uhvatio je dva skoka i podijelio dvije asistencije.

U drugom susretu dana je drugi francuski klub bio uspješniji. Levallois je u gostima svladao Lokomotiv iz Kubana s 83:79, a predvodio ga je David Michineau s 19 poena te po šest skokova i asistencija.

Eurokup, 1. kolo Top 16:
Lokomotiv Kuban - Levallois 79:83
Budućnost - Bourg 108:80

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!