Tenis

Još dvoje sudionika Australian Opena pozitivno na koronavirus

HINA, Mihaela Bradovski • utorak, 19.01.2021.
Još dvoje sudionika Australian Opena pozitivno na koronavirus

Tenisači i tenisačice uglavnom su već pristigli u Melbourne na poprište Australian Opena, a već ih je sedmero pozitivno na koronavirus. Svi oni s kojima su doputovali su u strogoj karanteni...

Još dvoje tenisača koji trebaju sudjelovati na prvom grand slam turniru sezone Australian Openu pozitivni su na Covid-19, čime je ukupan broj zaraženih narastao na sedam, objavile su u utorak lokalne sanitarne vlasti.

Australian Open bi trebao početi 8. veljače.

Zaraženi su stigli s tri čarter leta iz Abu Dhabija, Los Angelesa i Dohe, a u obaveznu karantenu bez mogućnosti treninga su stavljeni svi putnici s tih letova. Preostali igrači mogu se pripremiti za turnir pet sati dnevno i trenirati na za to predviđenim terenima u Melbourneu, a ostatak vremena također moraju provesti u hotelskim sobama.

Igrači su ogorčeni, a premijer australske države Victoria, Daniel Andrews, rekao je da tenisači neće dobiti poseban tretman u strogim mjerama u borbi protiv novog koronavirusa.

"Znam da se puno razgovaralo o pravilima. Ali pravila se moraju pridržavati svi i igrači su o tome bili obaviješteni prije nego što su došli u Australiju. Neće biti posebnog tretmana jer virus ne tretira ni igrače drugačije", uporan je bio premijer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!