Rukomet

Kutak za kladioničare: Hrvatska veliki favorit na otvaranju drugog kruga

Branimir Korać • četvrtak, 21.01.2021.
Kutak za kladioničare: Hrvatska veliki favorit na otvaranju drugog kruga

Četvrtak donosi zanimljiv sportski program, očekuje nas niz zanimljivih utakmica, a nama je svakako najzanimljivija i najvažnija ona između Hrvatske i Bahreina...

Hrvatska - Bahrein

Hrvatska rukometna reprezentacija otvara nastup u drugoj rundi Svjetskog prvenstva u Egiptu susretom protiv Bahreina. Hrvatska u taj susret ulazi jača za Igora Karačića, ali opet svjesna kako mora biti oprezna jer protivnik nije atraktivan, ali ne tako davno pobjeđivao je one s kojima je Hrvatska imala problema. Uostalom, na zadnja dva velika natjecanja do same završnice susreta držao je u neizvjesnosti i Dansku. Lino Červar svjestan je opasnosti koje prijete, a susret protiv Japana dobro je upozorenje.

"Čeka nas još jedna zahtjevna utakmica. Oni su vrlo nezgodna reprezentacija, to su pokazali kada su u Kataru eliminirali domaćina u borbi za Olimpijske igre, a vidjeli ste kakva je borba bila s Katarom. To je ekipa koja je individualno jako dobra, vanjska trojka je iznimno jaka jedan na jedan i tu možemo imati velikih problema ako ne budemo imali gustu, čvrstu zonu. Znaju držati loptu, nisu rasipnici, vrlo su lukavi tako da nipošto ih ne smijemo podcijeniti. Bit će teška utakmica, moramo se spremiti za to. Imaju tri beka, vrlo interesantna, različitog tipa, ali iste igre. Stalno guraju u leđa i imaju jako dobru tranziciju u napad. Igraju dvije obrane isto kao mi 6-0 i 5-1. Doduše nju manje, inače im je osnovna zona 6-0. Ako mislimo da će biti lako, to bi bio autogol kao protiv Japana", kaže Červar.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Hrvatske 1.10, neriješeno 25.0, pobjeda Bahreina 20.0

Španjolska - Njemačka

Veliki dvoboj u drugoj fazi Svjetskog prvenstva Španjolska se sastaje s Njemačkom i jedna od ove dvije velike reprezentacije ovdje praktički može otpasti. Naime Španjolci su u prvoj fazi natjecanja upisali remi protiv Brazila i tu izgubili vrijedan bod dok je Njemačka ubilježila poraz od Mađarske. Stoga poraz u ovom susretu i novi gubitak bodova, bili bi možda i kobni u borbi za prolazak u četvrtfinale.

I jedni i drugi ostali su djelomično dužni u prvoj fazi natjecanja. Španjolska prima previše golova, obrana nije uvjerljiva i općenito dizelaški ulaze u sam turnir. S druge strane Njemačka još ništa nije napravila. U prvom kolu igrala je s lošim Urugvajem koji je najlošija reprezentacija Prvenstva i samo je spletom okolnosti došao do toga da je prošao u ovu fazu natjecanja, tu je upisala pobjedu, u drugom kolu slavila je bez borbe protiv Zelenortske Republike i onda izgubila od Mađarske. U svakom slučaju nije nešto impresivan učinak.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Španjolske 1.50, neriješeno 12.0, pobjeda Njemačke 4.00

SS Lazio - Parma 1913

U osmini finala Coppa Italije Lazio igra protiv Parme. Očekuje se prolaz Rimljana koji u posljednje vrijeme igraju sve bolje. I dok Lazio diže formu i izgleda stvarno dobro, Parma je u velikim problemima. Naime zadnju pobjedu upisala je još 30. studenog kada je u gostima bila bolja od Genoe s 2:1, a od tog trenutka prvo je tri puta remizirala protiv Beneventa, Milana i Cagliarija, pa pet puta izgubila od Juventusa, Crotonea, Torina, Atalante i Larija da bi u prošlom kolu remizirala sa Sassuolom 1:1.

Lazio je za razliku od Parme u pobjedničkom nizu, on je upisao tri uzastopne pobjede i to protiv Fiorentine, Parme i Rome. Taj susret protiv Parme odigran je prije desetak dana, a Lazio je u gostima bio bolji s 2:0. Oba pogotka pala su u drugom poluvremenu i to u 53. minuti preko Luisa Alberta i 67. minuti preko Felipea Caiceda. Rimljani su bili dosta bolji protivnik i zasluženo su slavili. Za razliku od Lazija koji se tek sada uključuje u borbu za trofej pobjednika Kupa, Parma je već odradila dva kola, s 3:1 je bila bolja od Pescare pa s 2:1 od Cosenze.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Lazija 1.40, neriješeno 5.50, pobjeda Parme 10.0

SD Eibar - Atletico Madrid

19. kolo španjolskog prvenstva donosi dvoboj između Eibara i madridskog Atletica. Madriđani su se isprofilirali u najvećeg favorita za titulu prvaka, igraju nevjerojatnu sezonu u španjolskom prvenstvu, a s druge strane Eibar ima glavnu misiju ostati u ligi. I dok je Atletico u dugačkoj pobjedničkoj seriji, Eibar ima problema, posebno u realizaciji i to ga drži dosta nisko na ljestvici. U prošlom kolu poražen je u gostima kod Levantea 2:1 iako u tom susretu nije zaslužio poraz. Domaćin je imao dosta sreće i samo je zahvaljujući velikom broju promašaja Eibara došao do pobjede u ovom susretu.

Može se reći kako je to treća uzastopna utakmica Eibara u kojoj nije loše izgledao. Prije toga je remizirao u gostima kod Barcelone 1:1, zatim je svladao kod kuće Granadu s 2:0 da bi u prošlom kolu uslijedio taj poraz 2:1. Atletico je u zadnjih pet kola upisao isto toliko pobjeda uz gol razliku 10:2. Da nije bilo onog kiksa u Kupu kralja protiv niželigaša Cornelle, dosadašnji dio domaće sezone dobilo bi savršenu ocjenu.

Koeficijenti (Supersport): Pobjeda Eibara 6.00, neriješeno 3.60, pobjeda Atletica 1.80

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!