Rukomet

Šoštarić: 'Ždrijeb je mogao biti i bolji, ali zadovoljni smo, dizat ćemo se u formi'

Branimir Korać • četvrtak, 21.01.2021.
Šoštarić: 'Ždrijeb je mogao biti i bolji, ali zadovoljni smo, dizat ćemo se u formi'

Rukometašice Lokomotive saznale su protivnice u četvrtfinalu EHF Europskog kupa. Igrat će protiv praške Slavije...

Praška Slavia stoji na putu Lokomotivi do polufinala EHF Europskog kupa. Čehinje nisu loš ždrijeb, a s tim se složio i trener Lokomotive Nenad Šoštarić.

"Ždrijeb je mogao biti i bolji, ali zadovoljni smo jer nas ne čeka daleko putovanje, a i što se tiče same kvalitete protivnika, Dobili smo neke snimke i krenuli smo u skautiranje protivnica, one su trenutno druge na ljestvici MOL lige koju igraju sa Slovakinjama, no realno su treće aekipa lige. To je mlada ekipa s igračicama koje su uglavnom tamo ponikle. Ta češka škola dosta je slična našoj tako da znamo s čim se suočavamo. Imaju tri igračice sa šireg popisa češke reprezentacije, nešto iskusniju vratarku. Vjerujem da bi trebali proći, još imamo dosta vremena, pred nama je i pet prvenstvenih susreta prije tog dvoboja", kaže nam Šoštarić.

Trener Slavije František Urban odmah je prebacio ulogu favoritkinja na stranu Lokosica što one realno i jesu.

"To on samo skida teret s leđa svojih cura. Naše cure su u korektnoj formi i trebamo je još dizati. Nakon Europskog prvenstva imali smo kraću fazu odmora, pa smo s nekih deset dana treninga ušli u susrete s Talijankama. Sada nam slijede te prvenstvene obaveze, tu ćemo dizati formu i iskoristiti sve koje su u rosteru.".

Prvi dvoboj je na rasporedu 13. ili 14. veljače u Zagrebu, a uzvrat u Češkoj tjedan dana kasnije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!